ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΕΚΑΤΕΤΡΑΧΡΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Avramidou TsolakidouΆλλη μια μεγάλη επιτυχία κατέγραψε χθες 28/10, ανήμερα της εθνικής γιορτής, το ελληνικό σκάκι, καθώς η Αναστασία Αβραμίδου αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία μέχρι 14 ετών και η Σταυρούλα Τσολακίδου κατέκτησε την 2η θέση στην ίδια κατηγορία των αγώνων.

Τα πανευρωπαϊκά ατομικά πρωταθλήματα εφήβων – νεανίδων, παίδων – κορασίδων (8-18 ετών) έγιναν στο Μπατούμι της Γεωργίας από 19 έως 28 Οκτωβρίου. Στην κατηγορία που αγωνίστηκαν οι 2 ελληνίδες πρωταθλήτριες, συμμετείχαν 77 αθλήτριες από 35 ευρωπαϊκές χώρες.

Η σκακίστρια της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου Αναστασία Αβραμίδου, συγκέντρωσε 8 ½ βαθμούς σε 9 αγώνες (8 νίκες, 1 ισοπαλία),  ενώ η παγκόσμια πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, με 7 βαθμούς (6 νίκες, 2 ισοπαλίες), κατατάχθηκε 2η. Το χρυσό μετάλλιο, εξελίχθηκε σε καθαρά ελληνική υπόθεση αφού κρίθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση, στον προτελευταίο γύρο των αγώνων, όπου επικράτησε η Αναστασία Αβραμίδου.

Οι νέες επιτυχίες των κοριτσιών, που πιστοποιούν το μεγάλο ταλέντο τους, αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων διακρίσεών τους:  η Αναστασία Αβραμίδου αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα κορίτσια μέχρι 12 ετών το 2012 (Τσεχία) και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στους Σχολικούς αγώνες στα κορίτσια μέχρι 13 ετών το 2013 (Ελλάδα). Η Σταυρούλα Τσολακίδου κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα κορίτσια μέχρι 14 ετών το 2013 (Η.Α.Ε), και φέτος το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για κορίτσια μέχρι 16 ετών (Ν.Αφρική).

Η ΕΣΟ ευχαριστεί όσους στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθεια των σκακιστριών: για την Αναστασία Αβραμίδου τον επιχειρηματία κ. Ιβάν Σαββίδη που είναι και χορηγός της Ομοσπονδίας και για την Σταυρούλα Τσολακίδου τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Γ. Ανδριανό που χρηματοδότησε συγκεκριμένο πρόγραμμα προετοιμασίας της, καθώς  και τον ΟΤΕ που είναι ο επίσημος χορηγός της 14χρονης πρωταθλήτριας.

Συνοδοί προπονητές της ελληνικής αποστολής ήταν ο GM Σπύρος Καπνίσης και ο Χρήστος Μπούσιος και της Σταυρούλας ο GM Θάνος Μαστροβασίλης.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων:

 

http://www.e2e4.ge/