ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ZOOM και ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΛΠΗ «ΖΕΥΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΓΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΣΟ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Σε συνέχεια των υπ.αριθ. 12291/8-2-2021 και 12452/2-3-2021 εγγράφων της ΕΣΟ που αφορούν στη Γενική Συνέλευση που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 και ώρα 9:00 π.μ. (άλλως σε τυχόν περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας την ίδια ημέρα Δευτέρα 29 Μαρτίου και ώρα 11:00π.μ.), η ΕΣΟ κοινοποιεί για ενημέρωση των σωματείων την ΚΥΑ ΦΕΚ 719 τεύχος Β΄ 24-2-2021, με βάση την οποία θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες και ενημερώνει για τα εξής:

Η συζήτηση για τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης θα γίνει μέσω της σύγχρονης

ψηφιακής πλατφόρμας zoom ως εξής:

  1. Για την εγγραφή σας στην ψηφιακή πλατφόρμα zoom θα πρέπει να ακολουθήσετε τον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link): https://zoom.us/meeting/register/tJwvc-CurD4oHdI6MBy-EnXGy246RaE1jhWH

Η συμπλήρωση και η υποβολή της ηλεκτρονικής φόρμας θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 και ώρα 18:00. Παρακαλούμε η συμπλήρωση του ονόματος και του επωνύμου να γίνει με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Μετά τον έλεγχο και την αποδοχή της φόρμας από τον διαχειριστή, θα σταλεί επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail που θα έχετε δηλώσει.

2. Κάθε σωματείο με δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου εκπροσωπείται σε όλη τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης και σε όλες τις ψηφοφορίες μόνο από τον δηλωμένο ως τακτικό εκπρόσωπό του.

Σε περίπτωση κωλύματος του τακτικού εκπροσώπου θα πρέπει να ενημερωθεί εγκαίρως και αυστηρά πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης (ώρα 9:00) η Εφορευτική Επιτροπή με αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα e-mails: maria.moulatsioti@gmail.com, gkarastathi@gmail.com, nadialagou@gmail.com,  ώστε να διαγράψει από τους σχετικούς πίνακες τον κωλυόμενο και στη θέση του να καταχωρήσει τα στοιχεία του αναπληρωτή του.

Αμέσως μετά την καταχώρηση θα αποσταλούν στον αναπληρωτή, μέσω του συστήματος “Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ”, τα δύο εξατομικευμένα ηλεκτρονικά μηνύματα που αναφέρονται στο πρώτο εδάφιο της παρ. 4. του άρθρου 5 «Εκλογική διαδικασία» της ΚΥΑ ΦΕΚ 719 τεύχος Β΄ 24-2-2021.

Ταυτόχρονα η δήλωση κωλύματος του τακτικού εκπροσώπου θα πρέπει να αποσταλεί και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ΕΣΟ: info@chessfed.gr

3. Η διενέργεια των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των νέων οργάνων για τη διοίκηση της ΕΣΟ θα γίνει από την διορισθείσα από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών τριμελή Εφορευτική Επιτροπή από δικηγόρους μέσω του συστήματος “Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ” και ώρες 14.00 μ.μ. έως 16.00 μ.μ.

Σε κάθε ψηφοφόρο μέσω του συστήματος θα αποσταλεί στο μέιλ του μήνυμα με τον προσωπικό του σύνδεσμο για την είσοδό του στο ηλεκτρονικό παραπέτασμα του συστήματος και τη συμμετοχή του στην ψηφοφορία. Με αυτό το σύνδεσμο θα έχει τη δυνατότητα να μεταβεί στη σελίδα ψηφοφορίας και να δει στοιχεία όπως : πότε αυτή θα διεξαχθεί, τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, τους υποψηφίους κ.λπ., τα οποία έχουν ήδη εισαχθεί στο σύστημα. Θα μπορεί και να ψηφίσει μέσω της ίδιας σελίδας, αλλά μόνο κατά το χρονικό διάστημα που έχει οριστεί για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ήτοι τη Δευτέρα 29- 3- 2021 και από ώρα 14.00 μ.μ. – 16.00 μ.μ. Για την αυθεντικοποίησή του και μόνο για το θέμα της ψήφου, πέρα από την εξατομικευμένη διαδικτυακή διεύθυνση που θα έχει ήδη λάβει, θα του ζητηθούν και οι κωδικοί του πρόσβασης στο TAXISNET. Μετά την αυθεντικοποίησή του ο κάθε εκλογέας θα μπορεί να εισέλθει στο σύστημα “Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ” και να ακολουθήσει τα κατάλληλα βήματα, που το ίδιο το σύστημα θα του υποδείξει για την καταχώρηση της ψήφου του και αφού την καταχωρήσει θα λάβει μέσω εξατομικευμένου ηλεκτρονικού μηνύματος μια ψηφιακή απόδειξη καταχώρησης ψήφου. Αυτή θα αποτελεί μοναδικό κρυπτογραφικό τεκμήριο της συμμετοχής του στην ψηφοφορία και θα πρέπει να κατατίθεται με τυχόν ένστασή του στην εφορευτική επιτροπή.

4. Ως προς την εκλογική διαδικασία:

Για τον Πρόεδρο τίθεται 1 ψήφος

Για το Δ.Σ. τίθενται από 1- 14 ψήφοι

Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο τίθενται από 1- 4 ψήφοι και

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή τίθενται από 1-2 ψήφοι.

 

Η Γραμματεία της ΕΣΟ θα λειτουργήσει και αύριο Σάββατο 27/3/2021 και ώρες 11:00 με 16:00 και για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση.