ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Σκακιστικό Πρωτάθλημα των Ενόπλων Δυνάμεων &  Σωμάτων Ασφαλείας, το τριήμερο 2 με 4 Δεκεμβρίου 2019, στο Αεροδρόμιο Τατοϊου, στη Δεκέλεια Αττικής.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), με τη συνεργασία της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), φιλοξενήθηκε στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της Λέσχης Δοκίμων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), στο Τατόι.

Συμμετείχαν σ’ αυτήν 43 αθλητές και μία αθλήτρια, από το Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, τη Πολεμική Αεροπορία,  την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα – Ακτοφυλακή και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Το Πρωτάθλημα περιελάμβανε 9 γύρους, ενώ οι αγώνες έγιναν με κανονισμούς Γρήγορου Σκακιού και είχαν χρόνο σκέψης 20 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη τη παρτίδα, με τη προσθήκη 10 δευτερολέπτων σε κάθε κίνηση, αρχίζοντας από τη πρώτη κίνηση.

Πρωταθλητής με 8.5 βαθμούς στους 9 αγώνες αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος του Στρατού Ξηράς, δεύτερος με 7 βαθμούς ήταν ο  Κωνσταντίνος Μουρούτης της Πολεμικής Αεροπορίας και τρίτη με 6.5 βαθμούς ήταν η  Διεθνής Μαιτρ Γυναικών Κατερίνα Παυλίδου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην Ομαδική βαθμολογία, που προέκυπτε από το άθροισμα των βαθμών των τριών (3) καλύτερων αθλητών του κάθε Επιτελείου ή Σώματος,  πρώτη αναδείχθηκε η η Ελληνική Αστυνομία ( με τους, Κατερίνα Παυλίδου, Αναστάσιο Παυλίδη και Νικόλαο Καρούντζο) με 19.5 βαθμούς, δεύτερος ήταν ο Στρατός Ξηράς (με τους Αλέξανδρο Παπασημακόπουλο, Κωνσταντίνο Νικολόπουλο και Βενιαμίν Νεοφυτίδη)  με 19.5 βαθμούς επίσης και τρίτη ήταν η Πολεμική Αεροπορία (με τους Κωνσταντίνο Μουρούτη, Αντρέα Νικομάνη και Πολυχρόνη Περράκη) με 18.0 βαθμούς.

Για να δείτε το αναλυτικό δελτίο τύπου και τις βαθμολογίες (ατομική και ομαδική) πατήστε εδώ.