ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρήστος Δόγιας και Δήμητρα Αλεξανδρή οι πρώτοι πρωταθλητές του 2024

Ολοκληρώθηκαν χθες Δευτέρα 8/1 τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Εφήβων – Νεανίδων μέχρι 18 ετών στη Θεσσαλονίκη. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε αίθουσες του ξενοδοχείου Porto Palace hotel Thessaloniki με συν-διοργανωτές το σωματείο Σκακιστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης «Λευκός Πύργος», και την υποστήριξη των σωματείων Εκπολιτιστικός και Σκακιστικός Όμιλος Παπάφη «Το χρονικό»Σκακιστική Ακαδημία Μουδανιών και της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής (Ε.Σ.Σ.Θ-Χ).

Στο 27ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Εφήβων ισοβάθμησαν στην 1η – 2η θέση ο Χρήστος Δόγιας του ΣΟ Κοζάνης ΑΕΤΟΙ και ο Χρήστος Τσαρσιταλίδης του ΣΟ Καβάλας με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Μετά την άρση της ισοβαθμίας πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχθηκε ο Χήστος Δόγιας που ολοκλήρωσε αήττητος το πρωτάθλημα με 6 νίκες και 3 ισοπαλίες. Ο Χρήστος Τσαρσιταλίδης πήρε το ασημένιο μετάλλιο σημειώνοντας 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Ισοβαθμία είχαμε και στις θέσεις 3 – 4 όπου 2 αθλητές συγκέντρωσαν 6,5 βαθμούς με το χάλκινο μετάλλιο να πηγαίνει στον Δημοσθένη Τζωρτζάτο του Πειραϊκού ΟΣ. Στην 4η θέση έμεινε ο Νικόλαος Καζάκος του ΟΦΗ σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας έκριναν τα μετάλλια και στο 26ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Νεανίδων όπου είχαμε επίσης ισοβαθμία στις θέσεις 1-2 και 3-4!

Πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχθηκε η Δήμητρα Αλεξανδρή της ΣΑ Συκεών Νεάπολης με 7 βαθμούς (5 νίκες, 5 ισοπαλίες) με την αδελφή της Βασιλική Αλεξανδρή (6 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα) του ίδιου συλλόγου να παίρνει το ασημένιο μετάλλιο. Η Γεωργία Χριστοδούλου της Ένωσης Αθλοπαιδιών Πατρών με 6,5 βαθμούς (5 νίκες, 3 ισοπαλίες) πήρε το χάλκινο αφήνοντας στην 4η θέση την Χρυσή Χασουράκη του ΣΟ Ηρακλείου.

Όλα τα αποτελέσματα και οι τελικές βαθμολογίες είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα chessresults:

https://chessresults.com/tnr868074.aspx?lan=1&art=0&fed=GRE&turdet=YES