ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8o ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8Ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Λίγες… ώρες μετά την κατάκτηση των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων στο ΟΤΒ σκάκι, οι πρωταθλητές Σταμάτης Κούρκουλος-Αρδίτης και Μαρία-Άννα Στεφανίδου έδωσαν το παρών και στο 8ο Κύπελλο Ελλάδας Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων! Πρόκειται για τον μαζικότερο θεσμό «Solving Chess» στη χώρα μας, που για το 2023 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου σε 14 ελληνικές πόλεις ταυτόχρονα (Άγιος Κήρυκος Ικαρίας, Αγριά Μαγνησίας, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Ερμούπολη, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλλιθέα Αττικής, Καρλόβασι Σάμου, Πάτρα, Πρέβεζα, Πτολεμαΐδα και Χανιά). Σύνολο 101 λύτες.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτές οι «διακεκριμένες» παρουσίες από το αγωνιστικό σκάκι: Θα καλωσορίσουμε στο χώρο του Καλλιτεχνικού Σκακιού τον νέο GM Ευγένιο Ιωαννίδη, που δοκίμασε με επιτυχία τις δυνάμεις του και στη λύση.

Στα αποτελέσματα τώρα: Άνετη πρωτιά για τον Σταμάτη Κούρκουλο-Αρδίτη, που όπως και πέρσι αναδείχθηκε κυπελλούχος. Ευχάριστη έκπληξη η ισοβαθμία στη 2η θέση των Ιωάννη Κόλλια (Πάτρα) και Αλέξανδρου Μπιζόπουλου (Θεσσαλονίκη) που ξεπέρασαν πολλά δυνατά ονόματα. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Φουγιαξής, Κονιδάρης, Κούρογλου, Σκλαβούνος, Ιωαννίδης, Κοσμίδης και Χριστοδούλου Σωτ.

Στους εφήβους (γεννημένοι από το 2000 και μετά) πρώτευσαν οι Ιωάννης Κόλλιας (Πάτρα), Κωνσταντίνος Κούρογλου (Πάτρα) και Ευγένιος Ιωαννίδης (Θεσσαλονίκη), ενώ στις γυναίκες οι Κυριακή Καλύβα (Πάτρα), Γεωργία Χριστοδούλου (Πάτρα) και Μαρία-Άννα Στεφανίδη (Καλλιθέα).

Περιττό να επισημάνουμε την εξαιρετική αγωνιστική παρουσία των λυτών της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης: Η πρώτη έχει εδώ και πολλά χρόνια δημιουργήσει «φυτώριο» στο Καλλιτεχνικό Σκάκι, για τη δεύτερη ελπίζουμε το φετινό της «ξύπνημα» να έχει συνέχεια. Υλικό σε ισχυρούς σκακιστές υπάρχει άφθονο…

Ευχαριστίες στη Μ. Στεφανίδη και τον Σ.Ο. Καλλιθέας για τη βοήθειά τους στη διοργάνωση, στον Μανώλη Μανωλά για την προβολή των αγώνων στο διαδίκτυο και στον Γιάννη Γαρουφαλίδη που επωμίστηκε το όχι εύκολο έργο της αποτύπωσης όλου του υλικού και των αποτελεσμάτων στη ζητούμενη μορφή από την WFCC. Κυρίως όμως, όπως πάντα, σε όλους τους λύτες που πήραν μέρος!

Και του χρόνου λοιπόν!

Νίκος Μενδρινός, υπεύθυνος διοργάνωσης του 8ου Κυπέλλου Λύσης.

Τελική Βαθμολογία 8ο Κύπελλο Λύσης