ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 2022

32ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2022) 25ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (2022)

Αριθ. Πρωτ. 14221/27-06-2022

32ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2022)

25ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (2022)

1. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Σύμφωνα με την από 04/06/2022 απόφαση του ΔΣ της Ε.Σ.Ο. το  32ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα και το 25ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών θα ενσωματωθούν στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Θεσσαλονίκης 2022 που θα διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα από 3 έως 10 Αυγούστου 2022  στην Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Porto Palace.

2. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ

Τα κριτήρια κατάταξης, ισοβαθμίας καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια διεξαγωγής που δεν αναφέρεται στην παρούσα προκήρυξη, καθορίζονται από την προκήρυξη του 1ου Διεθνούς Τουρνουά Θεσσαλονίκης 2022.

Ο πρώτος Έλληνας-ίδα  στην γενική κατάταξη του Α΄ Ομίλου ανακηρύσσεται πρωταθλητής-τρια του  32ου Πανελλήνιου Ανοιχτού Ατομικού Πρωταθλήματος και η πρώτη Ελληνίδα στην γενική κατάταξη του Α΄ Ομίλου  ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια του 25ου Πανελλήνιου Ανοιχτού Ατομικού Πρωταθλήματος Γυναικών. 

  1. ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Οι τρεις πρώτοι Έλληνες-ίδες του 32ου Πανελλήνιου Ανοιχτού Ατομικού Πρωταθλήματος προκρίνονται για το 72ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα (που θα διεξαχθεί το 2023) και οι τρεις πρώτες Ελληνίδες του 25ου Πανελλήνιου Ανοιχτού Ατομικού Πρωταθλήματος Γυναικών προκρίνονται για το 45ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών  (που θα διεξαχθεί το 2023).

  1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές που θα διοργανώσουν περιφερειακά πρωταθλήματα θα πρέπει να τα ολοκληρώσουν και να δηλώσουν τη συμμετοχή του πρωταθλητή-τριας τους μέχρι και τις 10/07/2022 απευθείας στους διοργανωτές του 1ου Διεθνούς Τουρνουά Θεσσαλονίκης 2022 με παράλληλη γραπτή κοινοποίηση στην ΕΣΟ (e-mail: info@chessfed.gr). Σε αντίθετη περίπτωση χάνουν το δικαίωμα πρόκρισης και η Ε.Σ.Ο. αποφασίζει για την αναπλήρωση τους ή όχι. Οι Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές μαζί με τη δήλωση συμμετοχής υποχρεούνται να στείλουν στην ΕΣΟ μέχρι τις 10/07/2022 τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος της περιοχής τους. Η μη έγκαιρη αποστολή των αποτελεσμάτων καθιστά άκυρη τη δήλωση συμμετοχής.

Όσες Ενώσεις – Τοπικές Επιτροπές για οποιοδήποτε λόγο δεν διοργανώσουν περιφερειακό πρωτάθλημα, μπορούν να ορίσουν, μέχρι τις 10/7/2022, ένα εκπρόσωπο τους ανά πρωτάθλημα (αθλητή – αθλήτρια) με κριτήριο τον πλέον πρόσφατο διεθνή βαθμό αξιολόγησής τους (FIDE rating) ή τον εθνικό βαθμό αξιολόγησης αν δεν υπάρχει διεθνής, με προϋπόθεση ότι θα έχουν τουλάχιστον 9 αξιολογημένες παρτίδες στο τελευταίο έτος (Αυγ 2021 – Ιουλ 2022).

Οι συνδιοργανωτές προσφέρουν δωρεάν διαμονή σε τρίκλινα δωμάτια στους πρωταθλητές-τριες ή στους ορισμένους εκπροσώπους κάθε Ένωσης – Τοπικής Επιτροπής που κατοικούν εκτός των ορίων της ΕΣΣ Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής.

Διευκρινίζεται ότι πρωταθλητής-τρια σε κάθε Ένωση – Τ. Επιτροπή ανακηρύσσεται ο πρώτος Έλληνας-ίδα με βάση την τελική κατάταξη του αντίστοιχου ανοιχτού πρωταθλήματος. Αναπλήρωση στις προκρίσεις των πρωταθλητών των ανώσεων και τ.επιτροπών επιτρέπεται μέχρι και την 3η θέση των αντίστοιχων περιφερειακών πρωταθλημάτων.

Οι πρωταθλητές-τριες περιοχών που δεν έχουν τις τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο Α΄ γκρουπ (μικρός βαθμός αξιολόγησης), θα έχουν δυνατότητα επιλογής σε ποιο γκρουπ θέλουν να αγωνιστούν. 

  1. ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Φωτοπούλου Παρασκευή τηλ. 6948287016

Δήλωση συμμετοχής στο e-mail: white.tower.chess@gmail.com   (Θα πρέπει να αναφέρεται Ονοματεπώνυμο, ΑΜ ΕΣΟ, FIDE ID).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     
ΣΤΑΘΗΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ   ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΡΡΑΣ