ΕΙΔΗΣΕΙΣ

EUROPEAN YOUTH & JUNIOR CHESS CHAMPIONSHIPS 2021

Η ECU διοργανώνει τα φετινά ευρωπαϊκά ατομικά νεανικά πρωταθλήματα 8,10,12,14,16,18 και 20 ετών, με υβριδικό τρόπο (Online αλλά σε συγκεκριμένους ελεγχόμενους από διαιτητή χώρους), στο χρονικό διάστημα από 15 έως 21/10/2021.

Κάθε Ομοσπονδία μπορεί να δηλώσει μέχρι 3 αθλητές / αθλήτριες στο κάθε ηλικιακό πρωτάθλημα (για τις κατηγορίες όπεν και κοριτσιών), οπότε ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι 42 σκακιστές και σκακίστριες.

Δίνεται το δικαίωμα αναπλήρωσης κενών θέσεων μιας ηλικία από άλλη ηλικία (πχ αν στην οπεν U16 δηλωθούν 2 αθλητές, η 3η θέση μπορεί να καλυφθεί από άλλο ηλικιακό πρωτάθλημα).

Το παράβολο συμμετοχής είναι 50 €. 

Το σύστημα αγώνων είναι ελβετικό 9 γύρων με χρόνο σκέψης 90΄  +30΄΄ 

Η επιλογή των σκακιστών / σκακιστριών που θα εκπροσωπήσουν την Ομοσπονδίας θα γίνει σύμφωνα με την κατάταξη στα αντίστοιχα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα του 2021 με αναπλήρωση μέχρι και την 5η θέση όπως ισχύει επί πολλά χρόνια για τα αντίστοιχα δια ζώσης (onboard) ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι σκακιστές και σκακίστριες που κατέλαβαν μια από τις 5 πρώτες θέσεις στα αντίστοιχα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα του 2021, να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 29/9/2021 στην ΕΣΟ (στο e-mail info@chessfed.gr).

Η Ομοσπονδία σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους θα ορίσει τους αγωνιστικούς χώρους σε 4 πόλεις: Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Χανιά – Καβάλα και οι σχετικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στους συμμετέχοντες.

Για να δείτε τη σχετική προκήρυξη πατήστε εδώ.