ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωταθλητές Ελλάδας ο Ροδόλφος Σταματίου και η Ασημένια Τσαπάκη

Με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκαν χθες Δευτέρα 24/04 τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών μέχρι 20 ετών για το 2023.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν για μια ακόμη φορά στην φιλόξενη πόλη των Τρικάλων στο Λαογραφικό Μουσείο από 18 έως 24/4 με συν-διοργανωτές τη Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων, τον Δήμο Τρικκαίων και την Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας (ΤΕΣΣΘ), υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και ολοκληρώθηκαν μετά από 9 γύρους.

Στην κατηγορία όπεν, όπου αγωνίζονται κυρίως αγόρια, πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχθηκε ο Ροδόλφος Σταματίου του Φυσιολάτρη με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Στις θέσεις 2η -3η ισοβάθμησαν με 7 βαθμούς ο Κωνσταντίνος Τσαρσιταλίδης της ΣΑΘ «Λευκός Πύργος» που πήρε το αργυρό μετάλλιο και ο Μιχαήλ Καραμίχος του ΑΜΟ Γαλαξίας που πήρε το χάλκινο μετά την άρση της ισοβαθμίας σύμφωνα με τα κριτήρια των αγώνων.

Στην κατηγορία των κοριτσιών πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχθηκε η Ασημένια Τσαπάκη του ΟΦΗ με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Με τους ίδιους βαθμούς ολοκλήρωσε τους αγώνες και η Βάϊα Τσεκούρα του ΑΜΕΣ Νέας Ερυθραίας που πήρε το αργυρό μετάλλιο μετά την άρση της ισοβαθμίας. Την 3η θέση πήρε η Μαρία Κοσμά του Φυσιολάτρη με 7 βαθμούς.

Τις βραβεύσεις έκαναν στα κορίτσια ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Ντίνος Μπάρδας , ενώ στα αγόρια ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μιχάλης Λάππας.

Στα πρωταθλήματα αγωνίστηκαν συνολικά 81 σκακιστές και σκακίστριες από 38 σωματεία από όλη την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων:

https://u20chesstrikala.gr/