ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανελλήνια πρωταθλήματα μαθητών – μαθητριών 2023

Με τους ομαδικούς αγώνες άρχισαν σήμερα Παρασκευή 28/4 τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Μαθητών – Μαθητριών 2023 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στα ομαδικά πρωταθλήματα, που θα διεξαχθούν με ελβετικό σύστημα 7 γύρων σε 3 χωριστούς ομίλους (δημοτικά – γυμνάσια – λύκεια), έχουν δηλώσει συμμετοχή 116 σχολικές ομάδες. Οι ομάδες έχουν 4μελή σύνθεση με υποχρεωτική συμμετοχή τουλάχιστον ενός κοριτσιού.

Το Σάββατο 29/4 και την Κυριακή 30/4 θα διεξαχθούν τα ατομικά πρωταθλήματα σε χωριστούς ομίλους για κάθε τάξη για δημοτικά και γυμνάσια και σε ενιαίο όμιλο για τα λύκεια. Αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 1.000 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα. Το σύστημα των αγώνων θα είναι ελβετικό 9 γύρων.

Τα πρωταθλήματα μαθητών-μαθητριών θα διεξαχθούν, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με συνδιοργανωτή τον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού και με τη στήριξη της Διοίκησης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Η τελετή λήξης και η απονομή των επάθλων στους νικητές για τα ομαδικά πρωταθλήματα θα γίνει σήμερα Παρασκευή 28/4 και ώρα 17:15 στο περιστύλιο του ΣΕΦ και για τα ατομικά πρωταθλήματα την Κυριακή 30/4 και ώρα 15:00 στην αίθουσα του ΣΕΦ «Μελίνα Μερκούρη».

Όλες οι σχετικές πληροφορίες για τα πρωταθλήματα θα είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων: https://chessfed.gr/sxolika2023/