ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

30.05.2009 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 05.06.2009

Το ΔΣ της ΕΣΟ στη συνεδρίασή του της 30.05.2006, συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:

1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ της 04.04.2009.

2. Σύμφωνα με το άρθρο 14 περίπτωση β΄ του Κανονισμού Εγγραφών – Μεταγραφών, εγκρίθηκαν οι αιτήσεις μεταγραφής των α. Αλάφη-Ανδρικοπούλου Αλεξάνδρας από ΑΣ «Δημόκριτος» Πατρών στον ΣΣ – Ακαδημία Σκάκι Αγίου Βασιλείου Ρίου και β. Αλεβιζόπουλου Παναγιώτη από ΓΑΣ Χαλκηδόνας στον ΕΣΟ Πολίχνης «Επίκουρος».

3. Εντάχθηκε στη δύναμη της ΕΣΟ το σωματείο Σκακιστική Ακαδημία ΕΣΘ «Γ. Ιωακειμίδης».

4. Με εισήγηση του Εφόρου Εθνικών Ομάδων κ. Μ. Καλοσκάμπη θα συμμετέχει στο εξής στο κλιμάκιο του Σ. Μαριάνοβιτς ο σκακιστής του ΣΟ Καβάλας Αντώνης Παυλίδης.

Συζητήθηκε η εισήγηση της Επιτροπής Προπονητών και κατά πλειοψηφία αποφασίστηκαν:

α. Τα κριτήρια αξιολόγησης για την ένταξη υποψήφιων προπονητών στο μητρώο εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τις 31.12.2009. Η Επιτροπή θα επανεξετάσει τα κριτήρια έως το τέλος του τρέχοντος έτους έτσι ώστε τυχόν αλλαγές σε αυτά να ισχύουν την 01.01.2010.

β. Όσοι προπονητές επιθυμούν την επαναξιολόγησή τους, μπορούν να υποβάλουν γραπτό αίτημα επαναξιολόγησης (έως τις 31.10.2009) που να συνοδεύεται από τα αναγκαία δικαιολογητικά. Υπενθυμίζεται ότι η κατάταξη των προπονητών γίνεται σε τρεις κατηγορίες: Α, Β και Γ.

γ. Να υποβληθεί αίτημα προς τη ΓΓΑ για τη λειτουργία αυτοχρηματοδοτούμενης (εφόσον δεν χρηματοδοτηθεί από τη ΓΓΑ) σχολής προπονητών, ενώ παράλληλα θα ζητηθεί η συνδρομή της FIDE για την ταυτόχρονη αναγνώριση της σχολής από αυτήν. Σε περίπτωση αποδοχής του αιτήματος από τους δύο φορείς, οι προπονητές που θα παρακολουθήσουν τη σχολή θα αποκτήσουν τον τίτλο τόσο από τη ΓΓΑ, όσο και από τη FIDE. Σύντομα θα κυκλοφορήσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους προπονητές που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο προπονητών της ΕΣΟ που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη σχολή προπονητών.

Εγκρίθηκαν επίσης οι προτάσεις της Επιτροπής Προπονητών για:

α. Την υλοποίηση δύο διήμερων αυτοχρηματοδοτούμενων σεμινάριων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) για τους προπονητές που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο προπονητών, με θέμα «Η χρήση των ηλεκτρονικών σκακιστικών προγραμμάτων, chessbase, chess assistant, rybka, fritz στην προπονητική». Σύντομα θα κυκλοφορήσει σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους προπονητές.

β. Την ένταξη του Ορέστη Στεφανόπουλου (ΣΟ Αγίας Παρασκευής) στο μητρώο προπονητών.

γ. Απάντηση στο ερώτημα της Νομαρχίας Πειραιά, ότι το είδος του πιστοποιητικού -που θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι προπονητές σκακιού για να παρέχουν υπηρεσίες στα αθλητικά σωματεία – με τα σημερινά δεδομένα συνίσταται σε βεβαίωση της ΕΣΟ, διά της οποίας βεβαιώνεται ότι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο προπονητών της.

δ. Τη δημιουργία υποσελίδας στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ με θέματα που αφορούν τους προπονητές.

5. Εγκρίθηκε ομόφωνα ο απολογισμός του οικονομικού έτους 2008 της ΤΕΣΣΑΣ, όπως υποβλήθηκε από τον πρόεδρο και τον απερχόμενο ταμία της επιτροπής καθώς και οι δαπάνες που πραγματοποίησε η ΤΕΣΣΑΣ στο χρονικό διάστημα 1/1 – 13/3/2009.

Σχετικά με τα έξοδα μετακίνησης των σωματείων που πήραν μέρος στα διασυλλογικά πρωταθλήματα που διοργάνωσε η ΤΕΣΣΑΣ το 2008, το ΔΣ ενέκρινε τόσο τον τρόπο υπολογισμού τους από την προηγούμενη διοίκηση της επιτροπής, όσο και το ύψος των μετακινήσεων και αποφάσισε την άμεση καταβολή τους στα σωματεία που δικαιούνται. Αναλυτικά θα ενημερωθούν τα μέλη της επιτροπής και τα σωματεία.

6. Συζητήθηκε η νέα γενική οδηγία της ΚΕΔ και έγιναν παρατηρήσεις από τα μέλη του ΔΣ, τις οποίες θα πρέπει να λάβει υπόψη της η επιτροπή διαιτησίας για την ολοκλήρωση της οδηγίας.

7. Διευθυντής αγώνων για τα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα παίδων – κορασίδων (8,10,12,14 και 16 ετών), για την τελική φάση του πανελλήνιου ομαδικού κυπέλλου (final four) και για το 37ο πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα Α΄ εθνικής κατηγορίας, ορίστηκε το μέλος του ΔΣ της ΕΣΟ κ. Κ. Αλεξίου. Οι επιτροπές εκδίκασης ενστάσεων για τα προαναφερόμενα πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν στην Καλλιθέα Χαλκιδικής από 25/6 έως και 9/7/2009 θα οριστούν στις τεχνικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν πριν την έναρξή τους.

8. Η έκτακτη γενική συνέλευση της ECU που θα πραγματοποιηθεί στις 11/7/2009 στη Χαλκιδική θα οριστικοποιήσει τον τόπο διεξαγωγής των πανευρωπαϊκών ατομικών πρωταθλημάτων 10-18 ετών, που μέχρι σήμερα είναι γνωστό ότι θα γίνουν στο Φέρνο της Ιταλίας, 31/8-9/9/2009. Αρχηγός αποστολής ορίστηκε ο κ. Κ. Αλεξίου και συνοδοί-προπονητές – κατ΄ αρχήν – οι ΟΠ Χρ. Μπούσιος και Π. Γκέσος. Οι προπονητές μπορεί να αλλάξουν, εφόσον προκύψει μεγάλος αριθμός προκρινόμενων παιδιών που προπονούνται με άλλους ΟΠ.

9. Εγκρίθηκε η αίτηση του Ι Μαρούντα (Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου Αττικής) για απονομή του τίτλου του ΥΜ.

10. Συζητήθηκαν οι εκθέσεις του Δ.Α. κ. Γ. Μαστροκούκου και του παρατηρητή της ΕΣΟ κ. Ι. Αντωνιάδη για τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα που έγιναν στο Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική από 11-14/4/2009.

11. Εγκρίθηκε η συμπληρωματική προκήρυξη για τον 1ο και 2ο γύρο των μπαράζ του ομαδικού κυπέλλου 2009 (σχετικά στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ).

12. Διευθυντής Αγώνων για το δ.τ. «Ακρόπολις» ορίστηκε ο κ. Νίκος Γιαμαρέλλος με βοηθούς τους κ.κ. Γιώργο Τσουνή και Κώστα Παπακωνσταντίνου. Συντονιστές οι Σ. Λογοθέτης και Μ. Πρεβενιός.

13. Έγινε ενημέρωση για τις συμμετοχές των Κ. Πρέντου, Χ. Φουγιαξή, Π. Μουτεσίδη στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα λύσης στη Σουμπότιτσα (6-10/5) και του Στ. Χαλκιά στο Μπένιντορμ όπεν (23/4-4/5). Εγκρίθηκε επίσης η συμμετοχή του Αλκ. Χρυσοστομίδη στο δ.τ. στην Αλμπένα Βουλγαρίας (20-28/6).