ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις της Σταυρούλας Τσολακίδου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

prokopis-pavlopoulos-stavros-kontonis-tsolakidouΔεκτή από την Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας έγινε σήμερα η παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων, Σταυρούλα Τσολακίδου, με αφορμή τη νέα μεγάλη διάκρισή της και την κατάκτηση για τρίτη φορά της κορυφής στο παγκόσμιο νεανικό σκάκι.

Την Καβαλιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια συνάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Την Σταυρούλα Τσολακίδου στις επισκέψεις της στο Προεδρικό Μέγαρο και στο πρωθυπουργικό γραφείο συνόδευαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ) και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIDE)  Γιώργος Μακρόπουλος και ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΟ Βασίλης Θεοδωρίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού συνεχάρη την παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων για την κορυφαία της διάκριση, την χαρακτήρισε υπόδειγμα αριστείας και στο Σκάκι αλλά και στο σχολείο και τόνισε ότι αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για την νέα γενιά και τους νέους ανθρώπους, που πλήττονται περισσότερο από όλους από την κρίση, που μαστίζει την ελληνική κοινωνία.

«Δίνεις, λοιπόν, το παράδειγμα στους νέους ανθρώπους για ν’αντιληφθούν ότι αν εκείνοι πιστεύουν στον εαυτό τους και στις ικανότητές τους μπορούν να καταφέρουν πολλά. Συνέχισε έτσι και εύχομαι και πολλοί άλλοι να συνεχίσουν το δικό σου παράδειγμα», επεσήμανε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Από την πλευρά της η Σταυρούλα Τσολακίδου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις δηλώσεις της τόνισε ότι θα προσπαθήσει και στο μέλλον να δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να φέρει κι άλλες επιτυχίες στην χώρα μας.

alexis-tsipras-stavroula-tsolakidou-webΝωρίτερα η 16άχρονη πρωταθλήτρια έγινε δεκτή και από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μετά την συνάντηση ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter το ακόλουθο σχόλιο:

«Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Νέων στο Σκάκι, Σταυρούλα Τσολακίδου αποτελεί ένα σημαντικό παράδειγμα αυτοπεποίθησης για το μέλλον της χώρας».

Το πρωί την Σταυρούλα υποδέχτηκε στο γραφείο του  ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος δήλωσε:

«Είναι μεγάλη μου χαρά που συνάντησα σήμερα τη Σταυρούλα. Είναι ένα χρυσό κορίτσι και εξαιρετική αθλήτρια με υψηλές επιδόσεις που παράλληλα διαπρέπει και στο σχολείο της ως μαθήτρια. Είναι σπουδαίο ότι συναγωνίζεται αθλήτριες μεγαλύτερές της και φέρνει μεγάλες διακρίσεις, γεγονός που προδιαγράφει ένα λαμπρό μέλλον και συνεχόμενες επιτυχίες. Διαπίστωσα ότι είναι ένα παιδί με αγωγή και αυτό τιμά την οικογένειά της».

Ο κ. Κοντονής πρόσθεσε:  «…Από τη μεριά μας, όπως γνωρίζετε, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο πήραμε νομοθετικά μέτρα, έτσι ώστε οι αθλητές και οι αθλήτριες που διακρίνονται στο σκάκι να έχουν όλα εκείνα τα προνόμια που έχουν και οι αθλητές στα άλλα αθλήματα και αυτό είναι κάτι που μας γεμίζει μεγάλη χαρά. Στο πρόσωπο της Σταυρούλας αντανακλάται αυτή η προσπάθεια. Η κυβέρνηση θα είναι πάντα στο πλευρό της. Της ευχόμαστε από καρδιάς να διαπρέπει και να μας κάνει όλους χαρούμενους και τη μητέρα της ευτυχισμένη».

 

 

stavroula-tsolakidou-prokopis-pavlopoulosstavroula-tsolakidou-megaro-maximou-1stavroula-tsolakidou-megaro-maximou-2stavros-kontonis-stavroula-tsolakidou-web

stavros-kontonis-stavroula-tsolakidou-2-webstavroula-tsolakidou