ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

22.01.2011 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 25.01.2011

 

Το ΔΣ της ΕΣΟ στη συνεδρίαση της 22.01.2011 συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα.

 

1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ της 27.11.2010 και της 07.01.2011.

 

2. Επικυρώθηκε το 3ο πρακτικό της Επιτροπής Μεταγραφών που συνεδρίασε στις 11.01.2011. Για να το δείτε πατήστε εδώ.

 

3. Εγκρίθηκε το αίτημα του σωματείου «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» για ένταξή του στη δύναμη της ΕΣΟ.

 

4. Σύμφωνα με το άρθρο 14β του Κανονισμού Εγγραφών – Μεταγραφών, εγκρίθηκε η αίτηση μεταγραφής του Στυλιανού Δοκιμάκη από τον ΓΑΣ «Αετός» Πλ. Αττικής στο ΑΟ «Πήγασος» Κυψέλης.

 

5. Προκηρύχθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα τον οικονομικό απολογισμό 1/1 – 31/12/2010 για την Πέμπτη 24 Μαρτίου και ώρα 15.00΄ στα γραφεία της ΕΣΟ. Σε περίπτωση μη απαρτίας η ΓΣ θα επαναληφθεί την Τρίτη 29/3 και ώρα 15.00΄ στον ίδιο τόπο.

 

6. Με αφορμή τη λήξη της θητείας της ΚΕΔ και παίρνοντας υπ΄ όψιν την πολύ καλή δουλειά που έκανε η Επιτροπή στο διάστημα της προηγούμενης θητείας της και την επιθυμία των μέχρι σήμερα μελών της να παραμείνει η ίδια σύνθεση, το ΔΣ όρισε τη νέα ΚΕΔ για τη διετία 2011-2012 αποτελούμενη από τους ΔΔ: Παύλο Αναστασιάδη (Πρόεδρος), Βύρωνα Τσορμπατζόγλου, Γιάννη Μήτρου, Μιχάλη Πρεβενιό, Στράτο Γρίβα.

 

7. Αποφασίστηκε – κατά πλειοψηφία – η υποστήριξη των θέσεων της ΕΣΟ στο ΑΣΕΑΔ από τον νομικό κ. Λακουμέντα, στην προσφυγή που άσκησε η ΕΣΣΚΕ κατά της ΕΣΟ και συζητείται στις 27.01.2011.

 

8. Το ΔΣ, βάσει της υπουργικής απόφασης 154/99 (άρθρο 3), έκανε αποδεκτό το αίτημα της Κυπριακής Σκακιστικής Ομοσπονδίας να συμμετέχουν οι νεαροί κύπριοι σκακιστές στα Πανελλήνια Νεανικά Ατομικά Πρωταθλήματα, με την προϋπόθεση ότι έχουν εγγραφεί νόμιμα σε ελληνικό αθλητικό σωματείο που ανήκει στη δύναμη της ΕΣΟ.

 

9. Το ΔΣ συζήτησε το θέμα που έχει προκύψει με την ένταξη του σωματείου ΑΣΟ Παλαίρου στην Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου.

 

Η ΕΣΟ, στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των ενώσεων, προσαρμόζοντας τη διοικητική διαίρεση των περιφερειών σύμφωνα με τον «Καλλικράτη». Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, αποδέχεται το αίτημα της ΕΣΣΠ και εντάσσει το σωματείο ΑΣΟ ΠΑΛΑΙΡΟΣ στην ΤΕΣΣ Δυτικής Ελλάδας, καθώς δεν μπορεί να υποχρεώσει την Ένωση να εγγράψει στη δύναμή της σωματείο που εδρεύει εκτός των ορίων της.

 

10. Το ΔΣ έκρινε ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων και των γονιών του Κωνσταντίνου Λιοδάκη για ένταξη στο προπονητικό κλιμάκιο που υλοποιεί η ομοσπονδία στην Κρήτη, καθώς ο νεαρός σκακιστής έχει ξεπεράσει το ηλικιακό όριο που προϋποθέτει η συμμετοχή στα κλιμάκια.

 

11. Συζητήθηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η γενική προκήρυξη για τα πανελλήνια ομαδικά πρωταθλήματα του 2011 και θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ μέσα στις επόμενες ημέρες.

 

12. Εγκρίθηκε η προκήρυξη των πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων παίδων κορασίδων 8-16 ετών για το 2011 και θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας μέσα στις επόμενες μέρες.

 

13. Εγκρίθηκε το πρόγραμμα των ανοιχτών διεθνών τουρνουά που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα μέσα στο 2011 όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ.

 

14. Συζητήθηκε η εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης Προσφορών για τη συνδιοργάνωση της τελικής φάσης των πανελλήνιων σχολικών πρωταθλημάτων (ατομικό και ομαδικό) για το 2011. Η Επιτροπή εισηγείται να ανατεθούν τα πρωταθλήματα στη Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» με τόπο διεξαγωγής την Ερέτρια, κρίνοντας την πρόταση του σωματείου ως την οικονομικότερη για τους συμμετέχοντες. Το ΔΣ, παίρνοντας υπ΄ όψιν το οικονομικότερο της προσφοράς, την εξασφάλιση μέσων για τη μετακίνηση των συμμετεχόντων και την προσφορά του ποσού της εγγύησης (4.000 € ) υπέρ της ΕΣΟ, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της Επιτροπής και αποφάσισε ότι η πρόταση της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος είναι η 1η επιλογή για τη διοργάνωση. Εξουσιοδότησε τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Π. Νικολόπουλο, Β. Ανδρώνη, Π. Σκλαβούνο και Γ. Μιχαηλίδη να ελέγξουν μέσα στην εβδομάδα τους προτεινόμενους από την Σκακ. Ακαδ. Χαλκίδος αγωνιστικούς χώρους και τα ξενοδοχεία και να δώσουν την τελική έγκριση. Στην περίπτωση που τα προαναφερόμενα μέλη του ΔΣ κρίνουν ότι δεν τηρούνται οι προδιαγραφές της ΕΣΟ, αποφασίστηκε η ανάθεση της συνδιοργάνωσης στον ΣΟ Αθηνών που προτείνει το Πόρτο Καρράς και η πρότασή του κρίθηκε κατά πλειοψηφία από το ΔΣ ως η 2η καλύτερη.

 

15. Συζητήθηκαν οι προδιαγραφές ανάληψης για τα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα παίδων-κορασίδων 8-16 ετών και της τελικής φάσης του πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος Α΄ εθνικής κατηγορίας του 2011 και θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ.

 

16. Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τον 2ο γύρο των μπαράζ (φάση των 8 ομάδων) του πανελλήνιου ομαδικού κυπέλλου του 2011. Τα ζευγάρια έχουν ως εξής:

 

Κυπελλούχος ΕΣΣΝΘΧ – Κυπελλούχος ΕΣΣΚ

Νικητής ΤΕΣΣΑΣ-ΤΕΣΣΘ – Νικητής ΕΣΣΠΕΠ – ΕΣΣΠ

Νικητής ΠΣ Περιστερίου – ΤΕΣΣΑΙΓ – Κυπελλούχος ΕΣΣΑΜΘ

Νικητής ΤΕΣΣΔΕ – ΕΣΣΚΕΔΥΜ – Κυπελλούχος ΕΣΣΝΑ

 

17. Συγκροτήθηκαν οι προεθνικές ομάδες ανδρών – γυναικών για το 2011 σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ΟΠ και έχουν ως εξής:

 

Προεθνική Ανδρών: Ι. Παπαϊωάννου, Χρ. Μπανίκας, Δ. Μαστροβασίλης, Στ. Χαλκιάς, Θ. Μαστροβασίλης, Ι. Νικολαϊδης, Σπ. Καπνίσης, Ι. Παπαδόπουλος, Ι. Γεωργιάδης, Αντ. Παυλίδης, Αναστ. Παυλίδης.

 

Προεθνική γυναικών: Ε. Ντέμπο, ΑΜ. Μπότσαρη, Μ. Μακροπούλου, Κ. Φαχιρίδου, Κ. Παυλίδου, Ζ. Ιορδανίδου, Β. Παπαδοπούλου, Αλ. Στείρη.

 

18. Εγκρίθηκαν τα αιτήματα συμμετοχής των παρακάτω αθλητών για συμμετοχή σε δτ στο εξωτερικό:

 

—Επ. Κουρούσης – Τσεχία 4-11/12

—Θ. Μαστροβασίλης – Bansko 13-19/12, Cappelle la Grande 25/2-6/3

—Αλ. ΄Ισκος – Bansko 13-19/12

—Δ. Τσίρος, Φρ.- Βλ. Τσίρος – Γαλλία 26-30/12

—Β. Κοτρωνιάς – Hastings 28/12–5/1, Aeroflot open 7-19/2

—Σπ. Ιλαντζής – Τσεχία 7-15/1

—Μ.-Α. Στεφανίδη– Ιράν 15-24/2

—Δ.Καραγιάννης – Κρακοβία 27/12 – 4/1

—Κ. Νικολαϊδης – Γιβραλτάρ 25/1–3/2

—Α. Χαρπίδου – Αγγλία 23-27/2

—Κ. Λιοδάκης, D. Antic, Παν. Δαγκάκης, Αικ. Φαχιρίδου, Μ. Μανελίδου, Σ. Μανελίδης,

Γ. Καφετζής, Δ. Βάτκαλη, Χ. Τσακίρης, Σπ. Μαλγαρινός, Στ. Τσολακίδου, Ν. Σταμουλάς, Δ. Σερεφίδου, Αλ. Μόσχου, Δ. Ζησιάδης, Νικ. Κυπράκη, Αγγ. Καφετζή, Δαν. Σταμίδης, Κων. Αποστολακάκης, Α.-Ρ. Φαχιρίδου, Γ. Χασούρης, Μ. Χαδόλιας, Δ. Καφετζής, Ι. Καφετζής, Κων. Σαμαρίδης, Ευγ. Τσιβελεκίδου, Παντ. Τσίρλης, Ευ. Τσίρλη, Κων. Κουτσίδης, Ι. Κρίκογλου, Δημ. Παπακωνσταντίνου, Ανδρ. Τόμπρος, Ευ. Σαχινίδης, Α.-Μ. Δρακάκη, Αλκ. Χρυσοστομίδης – Plovdiv 30/1-6/2

—Στ. Χαλκιάς – Ρέικιαβικ 9-16/3, Dubai 9-19/4, Bosna Serajevo 3-12/5