ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

27.09.2008 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 06.10.2008

 

Το Σάββατο 27.09.2008 πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση με θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2009. Το σώμα ενέκρινε το ποσό των 2.000.000 € που εισηγήθηκε το ΔΣ.

Ακολούθησε συνεδρίαση του ΔΣ όπου συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ της 24.08.2008 και της 12.09.2008.

2. Σε συνέχεια της από 21.06.2008 απόφασης του ΔΣ που προκηρύχθηκε η τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας, αποφασίστηκαν τα εξής:

Η διεξαγωγή της ΓΣ στις 6/12 θα γίνει στα γραφεία της ΕΣΟ στις 10.00΄ με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Εκλογή Προέδρου Γενικής Συνέλευσης
2. Εκλογή Γραμματέα Γενικής Συνέλευσης
3. Εκλογή 2 μελών Εφορευτικής Επιτροπής
4. Τροποποίηση Κανονισμού Αγώνων
5. Έγκριση πεπραγμένων απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου στη χρονική διάρκεια
της θητείας του – Οικονομικός απολογισμός 1/1 – 30/9/2008
6. Έγκριση έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής περιόδου 1/1 – 30/9/2008
7. Εκλογή οργάνων Διοίκησης:
α. 21 τακτικών μελών για το Διοικητικό Συμβούλιο
β. 7 αναπληρωματικών μελών για το Διοικητικό Συμβούλιο
γ. 3 τακτικών μελών για την Εξελεγκτική Επιτροπή
δ. 1 αναπληρωματικού μέλους για την Εξελεγκτική Επιτροπή
ε. 5 τακτικών μελών για το Πειθαρχικό Συμβούλιο
στ. 2 αναπληρωματικών μελών για το Πειθαρχικό Συμβούλιο

Σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει η νόμιμη απαρτία (50% + 1) στην παραπάνω ημερομηνία, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί χωρίς άλλη πρόσκληση στις 7 Δεκεμβρίου 2008 ημέρα Κυριακή και ώρα 10.00΄ π.μ. στο ξενοδοχείο «Electra Palace» – αίθουσα ballroom – οδός Ν. Νικοδήμου 18-20 και Βουλής – Αθήνα, πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος και στη στάση μετρό «Σύνταγμα», με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης και ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων σωματείων-μελών.

Η καταληκτική ημερομηνία για την εξόφληση των συνδρομών των σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου καθώς για τυχόν αλλαγή των εκπροσώπων τους είναι η Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008.

3. Εγκρίθηκε το αίτημα του σωματείου «Αθλητικός Σύλλογος Λαυρίου» για εγγραφή στη δύναμη της ΕΣΟ.

4. Σύμφωνα με το άρθρο 14, περίπτωση β΄ του Κανονισμού Εγγραφών – Μεταγραφών της ΕΣΟ εγκρίθηκαν οι αιτήσεις μεταγραφής των αθλητών:

α. Γεωργιάδη Γεώργιου από ΑΟ«Παλαίμων» Κορίνθου στον ΜΑΣ«Γαλαξίας» Δράμας
β. Στρόφαλη Μάριου από ΝΑΟ Μάτι Αττικής στο ΚΕΟ
γ. Χονδροβασιλόπουλου Ιωάννη από ΑΟ Ν. Φιλαδέλφειας «΄Ατταλος» στον ΣΟ
Νέας Φιλαδέλφειας

5. Αποφασίστηκε η συνέχιση των προπονητικών κλιμακίων επιλέκτων από 01.10.2008 έως 31.05.2009 για τις περιοχές που εκπονούνταν το πρόγραμμα και συγκεκριμένα στην Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντροδυτική Μακεδονία και Ασπρόπυργος. Εγκρίθηκε η ανανέωση των συμβάσεων των ομοσπονδιακών προπονητών των εθνικών ομάδων Ι. Νικολαϊδη και Ν. Γαβριλάκη για το 2009 καθώς και του τεχνικού συμβούλου των προεθνικών ομάδων Σλ. Μαριάνοβιτς.

6. Το ΔΣ συζήτησε αναλυτικά το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα απ΄ τη Βουλή και αφορά, μεταξύ άλλων, στις παροχές στους διακρινόμενους αθλητές.

Με τη δημοσίευση και ισχύ του νόμου, θα ζητηθούν νομικές διευκρινίσεις όπου απαιτείται για το άθλημά μας και θα γίνει προσαρμογή στις διατάξεις του νόμου.

7. Εγκρίθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΣΟ για το 2009 όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας. Σχετικά με τη συμμετοχή στα παγκόσμια και πανευρωπαϊκά ατομικά πρωταθλήματα (8-18 ετών) αποφασίστηκε ότι από το 2009 και στο εξής, το αργότερο μέσα σε μία εβδομάδα από τη λήξη των πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων, οι ενδιαφερόμενοι σκακιστές (invited και extra players) θα πρέπει να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην ΕΣΟ και σύμφωνα με τη διαδικασία που θα τους κοινοποιηθεί.

Καθορίστηκε καταληκτική ημερομηνία η 31.12.2008 για τον έγκαιρο προγραμματισμό των διεθνών τουρνουά (ανοιχτών ή κλειστών) που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα το 2009 (ενημερωτική επιστολή με περισσότερες λεπτομέρειες έχει ήδη ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας).

8. Σύμφωνα με την εισήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή Ν. Γαβριλάκη, η σύνθεση της εθνικής ομάδας γυναικών για τη Σκακιστική Ολυμπιάδα στη Δρέσδη έχει ως εξής:

Ελ. Ντέμπο, Α.Μ. Μπότσαρη, Μ. Μακροπούλου, Κ. Φαχιρίδου, Αλ. Στείρη.

Σε ότι αφορά την εθνική ομάδα ανδρών, το ΔΣ εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο να μιλήσει με τον προπονητή Ι. Νικολαϊδη και η σύνθεση, με ευθύνη του προέδρου, θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

9. Δεδομένου του μεγάλου κόστους και αφού τελικά δεν εξασφαλίστηκε χορηγός από τους διοργανωτές για τη μετάβαση των εθνικών αποστολών στο Πεκίνο για τους αγώνες του 1ου παγκόσμιου πρωταθλήματος πνευματικών αθλημάτων (3-19/10/2008), αποφασίστηκε να συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς μόνο οι αθλητές Χρ. Μπανίκας και Ελ. Ντέμπο (στο ατομικό και στα ζευγάρια) που έχουν πιθανότητες διάκρισης.

10. Η τελική φάση του 1ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων θα διεξαχθεί στη Χαλκίδα με τη συμμετοχή 12 ομάδων από 11 έως 13.10.2008 και συνδιοργανωτή τη Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς».

11. Εγκρίθηκε το αίτημα συμμετοχής του Στ. Χαλκιά σε δ.τ. στη Σερβία, 25/10 – 4/11/2008.

12. Το ΔΣ ενημερώθηκε για τη συμμετοχή των Γ. Μπαρούδα, Δ. Καρανικόλα, Ε. Κουναλάκη, Εμμ. Παντελιά, Μιχ. Παπαδάκη, Γ. Μυλωνάκη, Ν. Δεμερίδη, Στ. Κωνσταντινομανωλάκη, σε δ.τ. στη Βουλγαρία (8-14/9/2008)

13. Το ΔΣ αποφάσισε να ζητήσει από την ΚΕΔ ενημέρωση για τα προβλήματα διαιτησίας που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια των αγώνων του Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ελλάδας Α΄ Εθνικής Κατηγορίας και αναφέρονται στην έκθεση διαιτησίας του επικεφαλής διαιτητή Στρ. Γρίβα. Επίσης εγκρίθηκε η πρόταση της ΚΕΔ για καθιέρωση αμοιβής στους καθηγητές διαιτησίας που διδάσκουν σε σεμινάρια 2 ημερών ως εξής:

Καθηγητής διαιτησίας: 300 € ανά σεμινάριο
Βοηθός καθηγητή: 100 € ανά σεμινάριο.

Οι παραπάνω αμοιβές καθώς και τα έξοδα φιλοξενίας και οδοιπορικών θα βαρύνουν τους διοργανωτές των σεμιναρίων.

Η προτεινόμενη από την ΚΕΔ ειδική επιτροπή αποτελούμενη από τους Π. Νικολόπουλο, Β. Τσορμπατζόγλου, Μ. Πρεβενιό, Σ. Λογοθέτη, Κλ. Χαλβατζόγλου και Ι. Μήτρου θα εξετάσει τα θέματα που αφορούν στα προγράμματα κληρώσεων ελβετικού συστήματος και θα καταθέσει τις προτάσεις της στην ΕΣΟ και στη FIDE.