ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

13.02.2009 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 17.02.2009

Το ΔΣ της ΕΣΟ στη συνεδρίασή του της 13.02.2009 συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:

01. Διαβάστηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ της 24.01.2009, έγιναν παρατηρήσεις από μέλη του ΔΣ και επικυρώθηκαν.

02. Εγκρίθηκε η πρόταση του κ. Θ. Μίχου για τη στελέχωση της επιτροπής ντόπινγκ ως εξής: Πρόεδρος Θ. Μίχος και μέλη οι κ.κ. Σπ. Ιλαντζής, Ι. Κουτσαγγέλου, Χρ. Μπανίκας, Ι. Σπυρακόπουλος.

03. Σύμφωνα με το άρθρο 14 περ. β του Κανονισμού Εγγραφών – Μεταγραφών εγκρίθηκε η αίτηση μεταγραφής του Κωνσταντίνου Σταθάτου από την Ένωση Ηράκλειο Τυφών στον ΑΟ Πεύκης

04. Το ΔΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία τον διορισμό του κ. Σπύρου Ζαννιά στη θέση του προέδρου της ΤΕΣΣΑΣ. Στη συνέχεια έγινε κλήρωση για τα υπόλοιπα τρία μέλη της διοικούσας επιτροπής μεταξύ των ισοψηφισάντων με 5 σταυρούς προτίμησης που εκλέχθηκαν στη συνάντηση της 07.02.2009 στη Χαλκίδα. Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του ΣΟ Λαμίας κ. Γ. Παγουρόπουλος είχε εκλεγεί για το διοικητικό όργανο από την ψηφοφορία της Χαλκίδας και ο εκπρόσωπος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας κ. Γ. Τσουνής παραιτήθηκε από τη διαδικασία επιλογής. Το αποτέλεσμα της κλήρωσης ανέδειξε κατά σειρά τους κ.κ. 1. Παναγιώτη Γιαννούτσο (Ευβοϊκή Ε.Σ.), 2. Κώστα Παπακωνσταντίνου (Ένωση Σκακιστών Άμφισσας), 3. Θανάση Μπαρμπή (ΣΟ Βόρειας Εύβοιας) και ως αναπληρωματικά μέλη τους κ.κ. 1. Αναστάσιο Φωτιάδη (ΣΟ Ιτέας), 2. Χρήστο Κρυονερίτη (ΣΟ Λιβαδειάς), 3. Δημήτρη Ρέρρα (ΑΣ Αμφίκλειας).

Κατά συνέπεια η 5μελής διοικούσα επιτροπή της ΤΕΣΣΑΣ – που σύμφωνα με τον Διοικητικό Κανονισμό θα συνέλθει για να εκλέξει αντιπρόεδρο, γραμματέα και ταμία – είναι:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σπύρος Ζαννιάς
ΜΕΛΗ: Γ. Παγουρόπουλος, Π. Γιαννούτσος, Κ. Παπακωνσταντίνου,Θ. Μπαρμπής

05. Συζητήθηκε και εγκρίθηκε η πρόταση του ομοσπονδιακού τεχνικού Σλ. Μαριάνοβιτς για το κλιμάκιο επιλέκτων που θα προπονεί για το 2009 και περιλαμβάνει τους σκακιστές Γιάννη Γεωργιάδη, Άγγελο Σανδαλάκη, Γιώργο Κανακάρη, Αναστάσιο Παυλίδη, Σεμπάστιαν Φίλιππα-Ντεκουάν, Νίκο Γαλόπουλο, Κατερίνα Παυλίδου.

06. Εγκρίθηκε η πρόταση του ΣΟ Αθηνών για τη διοργάνωση της τελικής φάσης των Πανελλήνιων Σχολικών Πρωταθλημάτων στο διάστημα 11-13/4/2009 στο ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής. Η αναλυτική προκήρυξη των αγώνων με λεπτομέρειες για τις συνθήκες διαμονής, το πρόγραμμα αγώνων κ.ά. σημεία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας και θα κοινοποιηθεί στις ενώσεις – τοπικές επιτροπές.

07. Εγκρίθηκε το αίτημα της Ελ. Ντέμπο για συμμετοχή στο πανευρωπαϊκό ατομικό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα από 5 έως 19/3/2009 στο Μαυροβούνιο. Η Ε. Ντέμπο έχει ήδη προκριθεί από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών του 2008 για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και για το λόγο αυτό επέλεξε να αγωνιστεί στη γενική κατηγορία αντί του αντίστοιχου πρωταθλήματος γυναικών.

08. Σχετικά με το ερώτημα της ΚΕΔ για τον ορισμό διαιτητών όσων έχουν και την ιδιότητα του προπονητή, όπως απορρέει από το μητρώο προπονητών που τηρεί η ομοσπονδία, κρίθηκε σκόπιμο να εξαιρούνται από τη διαιτησία των νεανικών και σχολικών πρωταθλημάτων. Οι ομοσπονδιακοί – περιφερειακοί προπονητές έχουν το δικαίωμα να παρευρίσκονται εντός των αγωνιστικών χώρων για να παρακολουθούν από κοντά τις παρτίδες των αγωνιζομένων.

09. Οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του 1ου Βαλκανικού Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων που προτείνεται να γίνει στη Φλώρινα στο διάστημα από 4 έως 9 Μαΐου 2009. Η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει και με δεύτερη ομάδα που θα οριστεί με ευθύνη της ομοσπονδίας σε συνεργασία με την ΕΣΣΚΕΔΥΜ. Τη διοργάνωση προτίθεται να αναλάβει η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και την ΕΣΟ.

10. Εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός της ΕΣΟ περιόδου 1/10 – 31/12/2008 που θα συζητηθεί στη ΓΣ της 27ης ή της 28ης Μαρτίου 2009.