ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

04.03.2009 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 06.03.2009

Το ΔΣ της ΕΣΟ στη συνεδρίασή του της 04.03.2009 συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:

1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ της 13.02.2009.

2. Συζητήθηκε και έγινε αποδεκτή η παραίτηση του κ. Γ. Τσουνή από αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της ΕΣΟ.

3. Επικυρώθηκε η συγκρότηση του νέου διοικητικού οργάνου της ΤΕΣΣΑΣ που έχει ως εξής: Πρόεδρος Σπύρος Ζαννιάς, Αντιπρόεδρος Θανάσης Μπαρμπής, Γραμματέας Γιώργος Παγουρόπουλος, Ταμίας Παναγιώτης Γιανούτσος, Μέλος Κώστας Παπακωνσταντίνου. Επικυρώθηκε επίσης η συγκρότηση της ΤΕΔ ως εξής: Πρόεδρος Ίλντικο Τούμπα, Γραμματέας Σούλης Δόγανος, Μέλος Χρήστος Ζάκκας. Αποφασίστηκε η πάσης φύσεως αλληλογραφία της επιτροπής (προκηρύξεις, επιστολές, ανακοινώσεις, εισηγήσεις, δελτία ενημέρωσης κλπ.) να υπογράφονται απαραίτητα από τον πρόεδρο και τον γραμματέα αυτής. Δεν επικυρώθηκε η απόφαση της ΤΕΣΣΑΣ για την έδρα της επιτροπής στη Λαμία, επειδή δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα που να απορρέει από το καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΣΟ. Το ΔΣ συνέστησε να πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις εκ περιτροπής στις πόλεις των ομάδων που εκπροσωπούν τα μέλη της τοπικής επιτροπής.

Τις προαναφερόμενες αποφάσεις εξουσιοδοτήθηκε ο κ. Σπ. Ζαννιάς, που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση, να μεταφέρει στα μέλη της ΤΕΣΣΑΣ και στα σωματεία της περιοχής.

4. Συζητήθηκε το άρθρο 14 «ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ» της συμπληρωματικής προκήρυξης των σχολικών πρωταθλημάτων που αφορά στις απευθείας προκρίσεις των πρωταθλητών και πρωταθλητριών της Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού στα τελικά των νεανικών πρωταθλημάτων του 2009 (σύνολο 10 θέσεις, δύο ανά τάξη) και διευκρινίστηκαν τα εξής: Στην περίπτωση που την 1η θέση στη γενική κατάταξη κάποιας από τις προαναφερόμενες τάξεις καταλάβει κορίτσι, τότε την 2η θέση πρόκρισης παίρνει ο 2ος της γενικής κατάταξης είτε είναι αγόρι είτε είναι κορίτσι. Παρατηρητής της ομοσπονδίας στους αγώνες θα είναι ο αντιπρόεδρος της ΕΣΟ κ. Γιάννης Αντωνιάδης.

5. Εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις των πανελλήνιων ανοιχτών ατομικών πρωταθλημάτων 2009 ανδρών και γυναικών, που ενσωματώθηκαν στο διεθνές τουρνουά Καβάλας (1-8 Αυγούστου 2009). Αναλυτικά οι προκηρύξεις στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας

6. Αποφασίστηκε η εισαγωγή ηλεκτρονικών σκακιστικών χρονομέτρων τόσο για λογαριασμό της ομοσπονδίας όσο και των σωματείων που ενδιαφέρονται στην τιμή των 55 € το καθένα. Λεπτομέρειες για τον τρόπο της παραγγελίας αναφέρονται σε επιστολή της ομοσπονδίας προς τα σωματεία καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ.