ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

ΑΘΗΝΑ 31.12.2020 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Αθήνα, 30.12.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΟ συνεδρίασε διαδικτυακά στις 28/12/2020, με κυριότερες αποφάσεις τις εξής:

1. Εγκρίθηκαν τα αιτήματα των σωματείων :

  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (Π.Α.Ο.)
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
  • ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

για εγγραφή στην δύναμη της ΕΣΟ.

 

2. Επικυρώθηκε το πρακτικό της Επιτροπής Μεταγραφών της 21ης Δεκεμβρίου 2020, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ. Οι μεταγραφόμενοι σκακιστές έχουν δικαίωμα συμμετοχής με το νέο τους σωματείο από 01.01.2021, με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

3. Το ΔΣ αφού έλαβε γνώση σχετικών εγγράφων των σωματείων :

  • ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
  • ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΚΑΚΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
  • ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ

με αντικείμενο τη διάλυσή τους, βάσει του άρθρου 3, παρ. 7 του Καταστατικού, ενέκρινε την αποχώρηση τους και συνεπώς τη διαγραφή τους από τα μητρώα της ΕΣΟ.

4. Έγινε ενημέρωση για το 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων. Στους αγώνες συμμετείχαν 49 ομάδες με 370 σκακιστές και σκακίστριες μέχρι 16 ετών από 41 σωματεία. Ο αριθμός των συμμετοχών κρίνεται ικανοποιητικός δεδομένων των συνθηκών του lockdown λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι το 2019 στην αντίστοιχη διοργάνωση συμμετείχαν 101 ομάδες από όλη τη χώρα. Η επιλεγμένη διαδικτυακή πλατφόρμα tornelo όπου παίζονταν οι παρτίδες λειτούργησε χωρίς προβλήματα και η επιτήρηση των παικτών από τους διαιτητές μέσω της εφαρμογής zoom ήταν επαρκής.

Για το anticheating ακολουθήθηκαν οι πρακτικές που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες διαδικτυακές διοργανώσεις της FIDE και της ECU και έγιναν αποδεχτές οι διαδικασίες ελέγχου που ακολούθησαν οι διαιτητές. Τα σωματεία, είναι σκόπιμο  να ενημερώσουν τους αθλητές τους για τις διαδικασίες του antichating  και να εμφυσήσουν στους αθλητές τους την αρχή ότι η συμμετοχή τους διαδικτυακούς αγώνες αποσκοπεί στην προπόνηση και βελτίωσή τους και όχι στην επίτευξη κάποιας διάκρισης ως αυτοσκοπό.

Αποφασίσθηκε ότι το πρόγραμμα των διαδικτυακών αγώνων πρέπει να συνεχιστεί ανεξάρτητα από το δια ζώσης σκάκι με τη διοργάνωση μεταξύ άλλων και θεματικών διαδικτυακών προπονητικών rapid τουρνουά με σχολιασμό από γνωστούς έλληνες κορυφαίους σκακιστές με στόχο την εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε συγκεκριμένα ανοίγματα και την εκμάθηση του σκακιού γενικότερα.