ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα κυβερνητικά μέτρα για τη 2η φάση της πανδημίας covid-19

Σε συνέχεια των πρόσφατων κυβερνητικών μέτρων κατά τη 2η φάση της πανδημίας covid-19 που αφορούν και στον αθλητισμό, από αύριο Τρίτη 3/11/2020 και για ένα μήνα αναστέλλεται κάθε αγωνιστική και προπονητική δραστηριότητα στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στο επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο).

Στις περιφερειακές ενότητες επιπέδου Α – Επιτήρησης (κίτρινο), επιτρέπονται αγώνες και προπονήσεις χωρίς θεατές με μείωση στο 75% του μέγιστου αριθμού αθλουμένων ανά εγκατάσταση και σύμφωνα με τα εγκεκριμένα από τη Γ.Γ.Α. υγειονομικά πρωτόκολλα για προπονήσεις και αγώνες της ΕΣΟ.

Για να δείτε το Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19, καθώς και τις σχετικές πληροφορίες για τα νέα τοπικά μέτρα ανά περιφερειακή ενότητα πατήστε εδώ.

Επισημαίνεται ότι ο προαναφερόμενος χάρτης αναμένεται να επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Επειδή ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα, αν χρειαστεί η ΕΣΟ θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση, αλλά και τα σωματεία θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να παρακολουθούν τις σχετικές εξελίξεις.