ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

ΑΘΗΝΑ 22.10.2020 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Αθήνα, 22.10.2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΟ συνεδρίασε διαδικτυακά στις 20/10/2020, με κυριότερες αποφάσεις τις; εξής:

  1. Το Διοικητικό Συμβούλιο, αποφάσισε την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης με θέμα τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2021, που ήταν επαναπρογραμματισμένη για τις 3 ή 7 Νοεμβρίου 2020, λόγω των ιδιαίτερα επιβαρυμένων επιδημιολογικών συνθηκών.

Ωστόσο, και επειδή σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο οι προϋπολογισμοί υποβάλλονται στη Γ.Γ.Α. έως 31.10. κάθε έτους, αποφασίστηκε να υποβληθεί εντός του Οκτωβρίου ,όπως εγκρίθηκε στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 13.06.2020 και έχει σταλεί στα σωματεία.

  1. Αποφασίστηκε ότι η τρέχουσα μεταγραφική περίοδος θα διεξαχθεί από 25 Οκτωβρίου έως τις 23 Νοεμβρίου 2020 λόγω των ιδιαίτερων και κρίσιμων υγειονομικών συνθηκών.

Αποφασίστηκε επίσης, ότι οι μεταγραφές από φέτος και στο εξής θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας-εφαρμογής. Σχετική ανακοίνωση έχει σταλεί ήδη στα σωματεία.

Τα  μέλη του ΔΣ συμφώνησαν επί της αρχής για δεύτερη μεταγραφική περίοδο τον Απρίλιο κάθε έτους, σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο. Στην δεύτερη μεταγραφική περίοδο δεν θα έχουν δικαίωμα μεταγραφής, οι αθλητές που  μεταγράφηκαν στη πρώτη περίοδο (Οκτώβριος-Νοέμβριος).

Για την εφαρμογή αυτής της απόφασης,  θα δρομολογηθεί τροποποίηση του κανονισμού εγγραφών μεταγραφών και η ψήφισή του από τη Γενική Συνέλευση.

  1. Μετά από εισήγηση του εφόρου εθνικών ομάδων κ. Μιχάλη Καλοσκάμπη και δεδομένων των παραιτήσεων των GM Σπύρου Καπνίση και IM Άγγελου Σανδαλάκη, ορίζονται ως εκλέκτορες ο GM Γιάννης Νικολαΐδης για την εθνική ομάδα ανδρών και ο GM Θάνος Μαστροβασίλης για την εθνική γυναικών.
  1. Αποφασίστηκε η συμμετοχή της χώρας μας στο Βαλκανικό Διαδικτυακό Νεανικό Πρωτάθλημα 2020 που διοργανώνει η Βαλκανική Σκακιστική Ομοσπονδία (Balcan Chess Federation). Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 31/10 και στηv 1/11/2020 σε 5 ηλικιακές κατηγορίες: Open U18, U16, U14, U12, U10 και Girls U18, U16, U14, U12 U10.
    Σε κάθε μία από τις 10 κατηγορίες θα γίνει ξεχωριστό πρωτάθλημα (ελβετικό 7 γύρων, rapid 25’ + 5’’) όπου θα αναδειχθούν οι νικητές των κατηγοριών.
    Τα 5 αγόρια (1 ανά κατηγορία από κάθε χώρα με το καλύτερο σκορ) συνθέτουν το σκορ της εθνικής ομάδας κάθε χώρας, και έτσι θα προκύψει η κατάταξη των χωρών. Τα αντίστοιχα ισχύουν και στα κορίτσια. Σε κάθε κατηγορία μπορούν να αγωνιστούν μέχρι 3 αθλητές/αθλήτριες από κάθε χώρα (30 συνολικά ανά χώρα) και το οργανωτικό παράβολο ανά συμμετοχή είναι 20 €.
    Την επιλογή των σκακιστών θα κάνει ο εκλέκτορας IM Γιώργος Γκούμας και η ΕΣΟ θα καλύψει το κόστος των παραβόλων (30 Χ 20 € = 600 €), και τα κριτήρια θα είναι τα εξής :

Για τις κατηγορίες -18, -16 και -14 τα κριτήρια κατά σειρά είναι:

  1. ΕΛΟ
  2. Πρωτάθλημα
  3. Παρτίδες
  4. Αποτελέσματα Ευρωπαϊκού Online

Για τις κατηγορίες -12, και -10 τα κριτήρια κατά σειρά είναι:

  1. Πρωτάθλημα
  2. ΕΛΟ
  3. Παρτίδες
  4. Αποτελέσματα Ευρωπαϊκού Online

Στις κατηγορίες που είχαμε 2 ομίλους σε κάποιο πρωτάθλημα θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η δυναμικότητα του κάθε πρωταθλήματος.

Αν κάποιοι έπαιξαν σε πρωταθλήματα σε ανώτερη κατηγορία θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η δυναμικότητα των πρωταθλημάτων

  1. Αποφασίστηκε η αναβολή του ομαδικού πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής Κατηγορίας για το 2020.

Επιπρόσθετα αποφασίστηκε:

  1. Οι ομάδες που προκρίθηκαν από τους ΠΟΑ των Ενώσεων-Τοπικών Επιτροπών του 2020, θα έχουν δικαίωμα να παίξουν απευθείας στην τελική φάσή.
  2. Για όσες περιοχές δεν πραγματοποιηθούν ΠΟΑ το 2020, θα δοθεί μια ακόμα θέση για το πρωτάθλημα 2020-2021 από τον ΠΟΑ που θα πραγματοποιήσουν το 2021.

Αναπλήρωση προβλέπεται μόνο για την εξασφάλιση ζυγού αριθμού ομάδων.

  1. Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε ότι μόνο στη περίπτωση που συμφωνήσουν όλες οι ομάδες μπορεί το final 4 να διεξαχθεί διαδικτυακά, διαφορετικά θα διεξαχθεί δια ζώσης όποτε το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες ακόμη και αν χρειαστεί το 2021 σε κατάλληλο χώρο.
  1. Σχετικά με το ομαδικό πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων 2020, αποφασίστηκε να εξεταστεί άμεσα η δυνατότητα να γίνει διαδικτυακά , με πρόβλεψη για αυξημένο αριθμό συμμετοχών και οργανωτικό παράβολο ώστε να καλύπτεται το κόστος των διαιτητών.
  1. Συζητήθηκαν και αποφασίσθηκαν οικονομικά θέματα τα οποία αναρτώνται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.