ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2020

Το ΔΣ αποφάσισε την παράταση της φετινής μεταγραφικής περιόδου και θα διεξαχθεί από 25 Οκτωβρίου έως τις 23 Νοεμβρίου 2020, λόγω των ιδιαίτερων και κρίσιμων υγειονομικών συνθηκών.

Αποφάσισε επίσης, έπειτα από εισήγηση της επιτροπής μεταγραφών, ότι από φέτος και στο εξής οι μεταγραφές θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας-εφαρμογής, στη γενικότερη κατεύθυνση της πολιτείας για ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων.

Η χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία διενέργειας των μεταγραφών, να μειώσει τα προβλήματα που κάθε χρόνο σημειώνονται  στον μεγαλύτερο όγκο των αιτήσεων, από την μη ολοκληρωμένη υποβολή των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την ταυτοποίησή τους. Ειδικά φέτος επιβάλλεται λόγω των κρίσιμων υγειονομικών συνθηκών καθώς θα αποφευχθεί ο συνωστισμός που παρατηρείται κάθε χρόνο όλο το διάστημα αυτό στα γραφεία της ΕΣΟ, αλλά και λόγω των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης σε ότι αφορά στη συναλλαγή των υπηρεσιών με το κοινό κατόπιν ραντεβού.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα μεταγραφών αφορά αποκλειστικά τα σωματεία – μέλη της ΕΣΟ και η πρόσβαση σε αυτή γίνεται μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://www.chessfed.gr/metagrafes/index.php

Για την είσοδο απαιτείται όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης, στοιχεία τα οποία θα σταλούν σε κάθε σωματείο από την Τετάρτη 21/10/2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει στην ΕΣΟ. Παρακαλούμε ελέγξτε εκτός από το φάκελο των εισερχόμενων μηνυμάτων και το φάκελο των ανεπιθύμητων (spam). Η αποστολή των κωδικών θα γίνει από το mail metagrafeseso@gmail.com. Στην περίπτωση που κάποιο σωματείο δεν λάβει όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΣΟ (info@chessfed.gr) και να αιτηθεί την αποστολή του μέσω mail.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα συνοδεύεται από αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσης. Επισημαίνουμε ότι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας τα σωματεία υποβάλλουν μέσω της φόρμας αντίγραφο της αίτησης μεταγραφής (υπογραμμένο και σφραγισμένο αρμοδίως), το αντίστοιχο δικαιολογητικό που απαιτείται ανάλογα με το άρθρο του κανονισμού εγγραφών – μεταγραφών, καθώς και το αντίγραφο της κατάθεσης του παραβόλου μεταγραφής.

Σημειώνεται ότι δεν θα γίνεται δεκτή η αποστολή αιτήσεων και δικαιολογητικών αποσπασματικά μέσω mail.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνείτε με τη γραμματεία της ΕΣΟ.