ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανελλήνια πρωταθλήματα 2020

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα φετινά Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα μέχρι 8,10,12 και 14 ετών που διεξήχθησαν σε 2 ομίλους : Βόρειος στη Θεσσαλονίκη και Νότιος στην Αθήνα.

Οι αγώνες στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Φιλίππειο από 26/8 μέχρι 1/9 με συνδιοργανωτή την ΕΣΣ Ν.Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής με την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν συνολικά 91 σκακιστές και σκακίστριες

Στην  Αθήνα οι αγώνες έγιναν στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου από 28/8 μέχρι 3/9 όπου πραγματοποιήθηκαν και τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων μέχρι 16 ετών σε ενιαίο όμιλο.  Συνδιοργανωτής των αγώνων ήταν η ΠΣ Περιστερίου με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περιστερίου και συμμετείχαν συνολικά  212 σκακιστές και σκακίστριες.

Όλες οι σχετικές πληροφορίες οι τελικές κατατάξεις τα αναλυτικά αποτελέσματα, παρτίδες, φωτογραφικό υλικό κλπ στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων:

https://chessfed.gr/youth2020/

 

Πανελλήνια πρωταθλήματα μαθητών – μαθητριών 2020 (ομαδικό – ατομικό)

Στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου διοργανώθηκαν επίσης τα φετινά Πανελλήνια Πρωταθλήματα μαθητών – μαθητριών 2020 ομαδικό και ατομικό από 4 έως 6/9 με συνδιοργανωτή την ΠΣ Περιστερίου και με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περιστερίου.

Οι αγώνες άρχισαν με την τήρηση ενός λεπτού σιγής, τιμώντας τη μνήμη του Νίκου Σκαλκώτα. Έλαβαν μέρος 199 μαθητές και μαθήτριες και 10 σχολικές ομάδες.

Στην τελετή λήξης από την Περιφέρεια Αττικής παραβρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Αθανάσιος Βαθιώτης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για τον αθλητισμό κα Μαργαρίτα Βάρσου και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος.

Τα αποτελέσματα των αγώνων, οι τελικές βαθμολογίες και φωτογραφίες στην ιστοσελίδα των πρωταθλημάτων: https://www.chessfed.gr/sxolika2020/

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rapid 2020 – Πρωταθλητές Γιάννης Νικολαΐδης και  Παναγιώτα Κιούση

Πρωταθλητής Ελλάδας στο 15ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Rapid που διοργανώθηκε την Παρασκευή 4/9 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου αναδείχθηκε ο GM Γιάννης Νικολαΐδης με 6,5 βαθμούς σε 7 αγώνες.

Την 2η θέση, μετά την άρση της ισοβαθμίας, πήρε ο Αναστάσιος Παυλίδης με 6 βαθμούς και την 3η ο Θανάσης Καραγιάννης.

Στη κατηγορία των γυναικών (αγωνίστηκαν σε ενιαίο όμιλο) μετά την άρση της τριπλής ισοβαθμίας πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η 14χρονη Παναγιώτα Κιούση και την 2η και 3η θέση πήραν η Δανιηλίδη Δήμητρα και η Κατερίνα Παυλίδου όλες με 4 βαθμούς.

Στο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 69 σκακιστές και σκακίστριες από όλη την Ελλάδα.

Για να δείτε την αναλυτική βαθμολογία πατήστε εδώ.