ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Mένουμε ΑΣΦΑΛΕΙΣ – κάνουμε Ματ στον Κορωνοϊό! 16/5

ΣΗΜΕΡΑ:

  • Ματς γυναικών Ελλάδα – Ρουμανία με live streaming.
  • Τελευταίο Σαββατοκύριακο καθημερινών τουρνουά ΕΣΟ.
  • Checkmate Coronavirus H Παγκόσμια Ομοσπονδία υλοποιεί πρόταση στα πρότυπα της ΕΣΟ
  • Σήμερα ξεκινάει επίσης το Πανευρωπαϊκό Online Πρωτάθλημα της Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ένωσης (ECU).

Σήμερα διεξάγεται το ματς γυναικών Ελλάδα – Ρουμανία σε 10 σκακιέρες, διπλές συναντήσεις Rapid, στις 18.00. Μείνετε συντονισμένοι, αφού σε συνεργασία με το Παίζουμε Σκάκι online θα υπάρχει live streaming σε link που θα δημοσιευθεί λίγο πριν ξεκινήσει το ματς στην σελίδα της ΕΣΟ στο facebook  https://www.facebook.com/chessfed !

♟Η FIDE ανακοίνωσε χθες, την έναρξη του πρότζεκτ “Checkmate Coronavirus” (Ματ στον κορωνοϊό) από αυτήν την Δευτέρα 18 Μαΐου και μέχρι της 17 Ιουνίου.

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ το οποίο αποτελεί πρόταση του προέδρου της ΕΣΟ, Γιώργου Μακρόπουλου και είναι στα πρότυπα των τουρνουά που διοργάνωσε η ΕΣΟ με την ομάδα εθελοντών εδώ και 1,5 μήνα – με σειρά από καθημερινά τουρνουά και με έπαθλα που κληρώνονται, ενισχύοντας το πνεύμα της συμμετοχής και της αλληλεγγύης, καθώς και φυσικά το μήνυμα “Μένουμε Ασφαλείς!”.

Η ΕΣΟ καλεί όλους τους φίλους σκακιστές να λάβουν μέρος σε αυτήν την παγκόσμια πρωτοβουλία η οποία θα κληρώσει για τους συμμετέχοντες πάνω από 1.500 έπαθλα, με κορυφαίο, τουλάχιστον 64 προσκλήσεις στην Ολυμπιάδα της Μόσχας το 2021, για μια εβδομάδα, με όλα τα έξοδα καλυμμένα!

Παράλληλα, όπως και πολλές άλλες ομοσπονδίες, η ΕΣΟ θα συμμετάσχει με την διοργάνωση κάποιων δικών της διασυλλογικών τουρνουά που θα ενταχθούν στο πλαίσιο του Checkmate Coronavirus, αλλά και σε Μεσογειακούς Αγώνες που θα διοργανωθούν επίσης στο ίδιο πνεύμα – με όλους τους συμμετέχοντες να μπαίνουν στην κλήρωση για τα 1.500 έπαθλα της FIDE.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://checkmatecoronavirus.com

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα (16/5)

Rapid 16.00 – 18.30
https://lichess.org/tournament/Z9gq118L
Blitz 18.30 – 21.00
https://lichess.org/tournament/ZzeKZU5C
Bullet 21.00- 23.00
https://lichess.org/tournament/uuRLsuWS

Συνεχίζονται τα ειδικά τουρνουά για παιδιά κάτω των 12, στο www.chesskid.com, περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα της ΕΣΟ στο facebook  https://www.facebook.com/chessfed

Κληρωθέντες για τα μαθήματα με τον Γιάννη Παπαϊωάννου από τα τουρνουά στις 15/5 που περνάνε στην Β’ φάση της

alexkal96 – Gstral – vouzamouza – LILIAja – tzimask
PanagiotaKiousi – Odybiakez – Great_party – telemes spirtokiller
και από το σιμουλτανέ
ckassios4 – ermoulakos

Για περισσότερα, μπείτε και ακολουθήστε την σελίδα της ΕΣΟ στο facebook https://www.facebook.com/chessfed.