ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Αλεξίου

Με βαθιά οδύνη η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία αποχαιρετά το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κώστα Αλεξίου, που έφυγε πρόωρα και ξαφνικά από κοντά μας, σε ηλικία 61 ετών.

Ο Κώστας Αλεξίου υπήρξε μέλος της διοίκησης της ΕΣΟ από το 2004 έως σήμερα και έφορος ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια.

Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΣΟ Πτολεμαΐδας  «Πτολεμαίος» από το 1979 και δημιουργός των δύο άλλων σκακιστικών συλλόγων της Πτολεμαΐδας, της Σκακιστικής Ακαδημίας «Σκακιστάκος» και του «Δούρειου Ίππου». Διετέλεσε για πολλά χρόνια Πρόεδρος και Γραμματέας του «Πτολεμαίου», και αγωνίστηκε ως βασικό στέλεχος των ομάδων «Πτολεμαίος» και «Δούρειος Ίππος». Επίσης ήταν Διαιτητής Α΄ κατηγορίας και κάτοχος τίτλου προπονητή της FIDE.

Η αγάπη του και η ενασχόλησή του με το σκάκι τον οδήγησε να ενώσει τους σκακιστικούς συλλόγους εννέα νομών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και  να ιδρυθεί η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής – Δυτικής Μακεδονίας, της οποίας υπήρξε πρόεδρος στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της.

Μέχρι και το τέλος αγωνιζόταν με την ομάδα του «Σκακιστάκου» Πτολεμαΐδας και αποτελούσε το παράδειγμα αγωνιστικού ήθους και οργανωτικού σχεδιασμού, καθώς επέβλεπε και συντόνιζε την ανάπτυξη του σκακιού σε όλη την ΕΣΣΚΕΔΥΜ.

Ο τελευταίος χαιρετισμός θα γίνει αύριο Τρίτη 28/4, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο στην Πτολεμαΐδα.

Το ΔΣ της ΕΣΟ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στην ΕΣΣΚΕΔΥΜ και στους συλλόγους που υπηρέτησε.