ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στάματης Κούρκουλος-Αρδίτης και Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη πρωταθλητές Ελλάδας 2019

Πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχθηκε ο Στάματης Κούρκουλος-Αρδίτης στο 69ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Φιλίππειο στη Θεσσαλονίκη. Ο Σταμάτης συγκέντρωσε 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, παραχωρώντας μόνο 3 ισοπαλίες και τερμάτισε 2 ολόκληρους βαθμούς μπροστά από τον Γιώργο Κανακάρη που κατέλαβε την 2 θέση με 5,5 βαθμούς. Την 3η θέση πήρε ο Σωτήρης Μαλικέντζος με 5 βαθμούς κερδίζοντας στα κριτήρια ισοβαθμίας τον Κώστα Μεγαλιό που συγκέντρωσε επίσης 5 βαθμούς.

Στο 42ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών που διεξήχθη παράλληλα και στον ίδιο χώρο, πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη με 6,5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Στη 2η θέση με μισό βαθμό λιγότερο τερμάτισε η Κατερίνα Παυλίδου και την 3η θέση, μετά την άρση των ισοβαθμιών, πήρε η Ιουλία Μάκκα με 5 βαθμούς.

Συνδιοργανωτές των αγώνων ήταν η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής και το σωματείο Μορφωτικός  Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος «Κεραυνός» Ωραιοκάστρου.

Όλα τα αποτελέσματα, οι βαθμολογίες και όλες οι παρτίδες στις αντίστοιχες ιστοσελίδες των αγώνων: https://69-ind-ch.chessfed.gr/  και https://42-wom-ch.chessfed.gr