ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30ο ΝΑΤΟ Chess Championship

Τη τρίτη (3η) θέση κατέκτησε η Εθνική Ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στο 30ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα του ΝΑΤΟ, που διεξήχθη στο Βερολίνο της Γερμανίας το διάστημα 16 με 20 Σεπτέμβρη 2019.

Την Εθνική Ομάδα, που έλαβε μέρος στους αγώνες με την στήριξη και τη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ/ΑΣΑΕΔ, αποτέλεσαν: ο Ανθυπαστυνόμος Σπύρος Νταλαμπίρας, ως αθλητής και προπονητής, ο Σμηναγός (Ο) Ανδρέας Νικομάνης, ως αθλητής και αρχηγός αποστολής  και οι  Υπαστυνόμος  Β΄ Αναστάσιος Παυλίδης,  Ανθυπολοχαγός (Ο) Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος,  Επισμηνίας (ΟΑΑΔ) Κωνσταντίνος Μουρούτης και  Αστυφύλακας Αικατερίνη Παυλίδου, ως αθλητές.

Στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος τη πρώτη (1η) θέση πήρε η Γερμανία με 21.5 βαθ., τη δεύτερη (2η) θέση πήρε η Πολωνία με 21 βαθ., ενώ η Ελλάδα κατετάγη τρίτη (3η) με 19 βαθ.

Στην ατομική κατάταξη πρώτος (1ος) ήταν ο γερμανός Εβερετ με 6.5 βαθ., ενώ ο Αναστάσιος Παυλίδης, ο Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος και η Κατερίνα Παυλίδου με 5 βαθ. κατέλαβαν τις θέσεις 7η, 8η και 15η αντίστοιχα.

Για να διαβάσετε το αναλυτικό δελτίο τύπου πατήστε εδώ.

Η επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων: https://www.natochess.com/2019/index.html