ΒΑΘΜΟΙ ELO

ΕΘΝΙΚΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019

Η ΕΣΟ δημοσιεύει (στην ιστοσελίδα της www.chessfed.gr) τον πίνακα των εθνικών βαθμών αξιολόγησης του Β΄ εξαμήνου του 2019. Υπενθυμίζεται ότι για τον υπολογισμό τους έχουν συμπεριληφθεί τα εγκεκριμένα τουρνουά που εστάλησαν προς αξιολόγηση στην ΕΣΟ ως και τις 31 Μαΐου 2019. Συγκεκριμένα συμπεριλήφθησαν αποτελέσματα διοργανώσεων (ατομικών και ομαδικών) που στάλθηκαν σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο swiss-manager).

Υπενθυμίζεται ότι:

Το ΔΣ ενέκρινε την εισήγηση της ΚΕΔ για την ηλεκτρονική υποβολή των εκθέσεων διαιτησίας και των αρχείων κληρώσεων – αποτελεσμάτων. Από την 1/1/2018 η αποστολή των αρχείων κληρώσεων – αποτελεσμάτων, για την αξιολόγηση (διεθνή και εθνική) των παρτίδων σε ομαδικούς και ατομικούς αγώνες, θα γίνεται υποχρεωτικά  και αποκλειστικά με την on line υποβολή τους μαζί με την έκθεση διαιτησίας (http://www.chessfed.gr/ked/).

Σε ότι αφορά την ορθή συμπλήρωσή των αρχείων κληρώσεων και αποτελεσμάτων σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  • Όλα τα στοιχεία των αγώνων (επωνυμία, διαιτητές, συμμετέχοντες κλπ) θα πρέπει να είναι συμπληρωμένα με λατινικούς χαρακτήρες, ανεξάρτητα αν αφορούν τη διεθνή ή την εθνική αξιολόγηση.
  • Στο αρχείο θα πρέπει να περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία των συμμετεχόντων και απαραίτητα το FIDE ID και ο ΑΜ ΕΣΟ. Στην περίπτωση που κάποιος δεν διαθέτει FIDE ID ή ΑΜ ΕΣΟ θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρεται το πλήρες ονοματεπώνυμο και η πλήρης ημερομηνία γέννησης.
  • Αρχεία που δεν είναι σωστά συμπληρωμένα ή έχουν ελλείψεις δεν θα γίνονται δεκτά.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσεις για τη διόρθωση των βαθμών αξιολόγησης υποβάλλονται από τα σωματεία των ενδιαφερόμενων σκακιστών μέχρι και τις  10/8/2019, με καταβολή παραβόλου ύψους 30 ευρώ ανά ενιστάμενο σκακιστή/σκακίστρια και σύμφωνα με τις πάγιες διαδικασίες υποβολής ενστάσεων που ισχύουν για αγωνιστικές εκδηλώσεις και τα όσα ορίζονται στον Ειδικό Κανονισμό υπολογισμού των εθνικών βαθμών αξιολόγησης (άρθρο 6):

6.3.  Ενστάσεις που δεν είναι τεκμηριωμένες δεν θα εξετάζονται και θα απορρίπτονται εξαρχής.

6.4.    Ο ενιστάμενος θα θεωρείται ότι έχει δικαιωθεί και θα του επιστρέφεται το παράβολο στις εξής περιπτώσεις:

6.4.1. Εφόσον η ένσταση αφορά τη μη συμπερίληψη έγκυρων αποτελεσμάτων τουρνουά που έχουν κατατεθεί έγκαιρα στη γραμματείς της ΕΣΟ.

6.4.2. Εφόσον αποδειχτεί ότι η ένσταση αφορά τεχνικό σφάλμα της μηχανογράφησης και συγκεκριμένα: σφάλμα λογισμικού, εσφαλμένη ερμηνεία κανονισμού, εσφαλμένη καταχώρηση στοιχείων.

6.4.3. Όταν μετά την εξέταση της ένστασης προκύπτει θετική διαφορά βαθμών μεγαλύτερη από το διπλάσιο του συντελεστή ανάπτυξης Κ του ενιστάμενου (δηλαδή για Κ = 40 μεγαλύτερη από 80 βαθμούς, για Κ = 30 μεγαλύτερη από 60 βαθμούς, για Κ = 20 μεγαλύτερη από 40 βαθμούς και για Κ = 10 μεγαλύτερη από 20 βαθμούς).

6.4.4. Όταν μετά την εξέταση της ένστασης αβαθμολόγητου σκακιστή προκύπτει βαθμός αξιολόγησης

6.5.  Ρητά ορίζεται ότι ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ λόγω δικαίωσης σύμφωνα με τα προηγούμενα η εσφαλμένη ή ελλιπής αναφορά αποτελεσμάτων από τους οργανωτές ή τους διαιτητές των αγώνων.

Για τη διόρθωση των στοιχείων των αθλητών σας (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, κατηγορία κλπ) καθώς και για τη διαγραφή από τους πίνακες αθλητών που απεβίωσαν, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως.

Υπενθυμίζεται ότι καταληκτική ημερομηνία για τον υπολογισμό των εθνικών βαθμών αξιολόγησης του Α΄ εξαμήνου του 2020 είναι η 31/11/2019. Τουρνουά που θα σταλούν στη γραμματεία της ΕΣΟ μετά τις 31/11/2019 θα αξιολογηθούν στον πίνακα του Β΄ εξαμήνου του 2020.

κατεβάστε τα νέα ELO σε μορφή zip εδώ

κατεβάστε τα νέα ELO σε μορφή αρχείου Excel εδώ

Για την αναζήτηση ELO με βάση τον σύλλογο ή τον παίκτη κάντε κλικ εδώ