ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ 2019

Τα φετινά πανευρωπαϊκά ατομικά πρωταθλήματα (8-18 ετών) θα διεξαχθούν στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας από 1 (άφιξη) έως  11 Αυγούστου 2019 (αναχώρηση).

Η προκήρυξη των αγώνων.

Τα αντίστοιχα παγκόσμια ατομικά πρωταθλήματα διεξάγονται χωριστά:
Οι κατηγορίες 12, 10 και 08 ετών (όπεν – κορίτσια) θα διεξαχθούν στην πόλη Weifang στην Κίνα από 20 Αυγούστου (άφιξη) έως  2 Σεπτεμβρίου 2019 (αναχώρηση).

Η προκήρυξη των αγώνων.

 

 

Οι κατηγορίες 18, 16 και 14 ετών (όπεν – κορίτσια) θα διεξαχθούν στην πόλη Mumbai στην Ινδία  από 1 (άφιξη) έως  13 Οκτωβρίου 2019 (αναχώρηση).

Η προκήρυξη των αγώνων.

Σύμφωνα με πάγια απόφαση της ΕΣΟ (ΔΣ 07.07.2007) από το 2008 ισχύει ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας κάθε κατηγορίας (8-18 ετών) επιλέγει πρώτος το αντίστοιχο  πρωτάθλημα (παγκόσμιο ή πανευρωπαϊκό) στο όποιο επιθυμεί ν’ αγωνιστεί και ο δεύτερος μπορεί να αποδεχθεί το πρωτάθλημα που απομένει. Σε περίπτωση άρνησης οποιουδήποτε εκ των δύο πρώτων γίνεται αναπλήρωση με βάση την κατάταξη του πανελλήνιου πρωταθλήματος μέχρι και την 5η θέση. Η ΕΣΟ διατηρεί το δικαίωμα να αποφασίσει διαφορετικά κατά περίπτωση.

Με βάση τα παραπάνω, αμέσως μετά τη λήξη των πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων 8-16 ετών στην  Πάτρα, καλούνται οι πρωταθλητές του 2019 ανά κατηγορία (8-10-12-14-16, αγόρια και κορίτσια) να δηλώσουν γραπτώς στην ΕΣΟ (info@chessfed.gr),  το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 5/7/2019 το πρωτάθλημα (ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο) στο οποίο επιθυμούν να αγωνιστούν ως προσκεκλημένοι (invited) των διοργανωτών.

NEΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!

Ειδικά για τα πανευρωπαϊκά ατομικά πρωταθλήματα (8-18 ετών) στη Μπρατισλάβα, λόγω των πολύ στενών χρονικών ορίων και των σχετικών προθεσμιών που θέτουν οι διοργανωτές, παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, καθώς και οι συνοδοί τους,  να ολοκληρώσουν τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής (αποστολή αντίγραφου διαβατηρίου, φωτογραφίες, κράτηση δωματίων, εξόφληση παραβόλών, κόστους διαμονής, στοιχεία πτήσεων κλπ) σύμφωνα με τα οριζόμενα στην προκήρυξη των αγώνων, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 12/6/2019 ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των φετινών πανελλήνιων νεανικών πρωταθλημάτων (8-16 ετών) στην Πάτρα. 

Με την λήξη των πρωταθλημάτων (8-16 ετών) θα δηλωθούν ως προσκεκλημένοι (invited) όσοι αποκτήσουν αυτό το δικαίωμα σύμφωνα με την προαναφερόμενη απόφαση του ΔΣ της ΕΣΟ.

 

Για τα  παγκόσμια ατομικά πρωταθλήματα 8-12 ετών στην Κίνα, όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν,  είτε ως προσκεκλημένοι (invited), είτε ως “extra” συμμετοχές, και οι συνοδοί τους θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής (αποστολή αντίγραφου διαβατηρίου, φωτογραφίες, κράτηση δωματίων, εξόφληση παραβόλών, κόστους διαμονής, στοιχεία πτήσεων κλπ) το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 10/7/2019. 

Η αντίστοιχή καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής αθλητών και συνοδών (αποστολή αντίγραφου διαβατηρίου, φωτογραφίες, κράτηση δωματίων, εξόφληση παραβόλών, κόστους διαμονής, στοιχεία πτήσεων κλπ) για τα παγκόσμια ατομικά πρωταθλήματα 14-18 ετών (Ινδία) είναι η Δευτέρα 22/7/2019.

Επισημαίνονται τα παρακάτω:

  • η επιλογή και η εξασφάλιση της μετάβασης (πχ κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων, πληρωμές κλπ) γίνεται με ευθύνη των ίδιων των συμμετεχόντων.
  • Η επιλογή ξενοδοχείου ή τύπου δωματίου εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των ξενοδοχείων και δεν μπορεί να εξασφαλιστεί από την Ομοσπονδία
  • Όσοι έχουν ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή τους σε κάποια από τις προαναφερόμενες διοργανώσεις συνιστάται να προχωρήσουν άμεσα στην ολοκλήρωση των διαδικασιών δήλωσης συμμετοχής σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη.

Για πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΕΣΟ (τηλ. 210 9221465, 210 9220972).