ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φινάλε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού στα πανελλήνια μαθητικά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του 31ου Πανελλήνιου Ατομικού Πρωταθλήματος Μαθητών – Μαθητριών και του 17ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Μαθητών – Μαθητριών που διεξήχθησαν στο Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Περιστερίου (20 – 22/4/2019), με συνδιοργανωτή την Πνευματική Στέγη Περιστερίου και την υποστήριξη του Δήμου Περιστερίου.

Συμμετείχαν 1.220 παιδία από όλη την Ελλάδα και 82 ομάδες σχολείων.

Στην τελετή λήξης – απονομές παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το σκάκι στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και στη σημασία του μαζικού αθλητισμού. Ο κος Βασιλειάδης εξήρε τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας, η οποία, όπως είπε, και με αυτούς τους αγώνες απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι κερδίζει το στοίχημα της προώθησης του σκακιού στην Ελλάδα.

Παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Περιστερίου κα Μαρία Τσιώτα και Θεοδωράκος Τάσος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου κ. Βασίλης Λώλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΔΠ κ. Καλλιάφας Αναστάσιος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Κλήμεντα, εκπρόσωπος του Γ. Γραμματέα Αθλητισμού, μέλη του ΔΣ της ΕΣΟ και της ΕΣΣΝ Αττικής.

Όλα τα αποτελέσματα, οι τελικές βαθμολογίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: https://www.chessfed.gr/sxolika2019/