ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

ΑΘΗΝΑ 15.02.2019 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

 

Αθήνα, 14.02.2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 

Το ΔΣ της ΕΣΟ συνεδρίασε στις 09.02.2019, με κυριότερες αποφάσεις τις εξής:

  1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά των από 20.10.2018 και 29.11.2018 συνεδριάσεων του Δ.Σ.
  1. Προκηρύχθηκε η έκτακτη ΓΣ της Ομοσπονδίας με θέματα τον διοικητικό-οικονομικό απολογισμό 2018 και την διαγραφή σωματείων, για την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 και ώρα 15.00΄ στα γραφεία της ΕΣΟ και επαναληπτική το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 και ώρα 11.00΄ στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα.
  1. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαιτησίας, αποφασίστηκε η ανανέωση  της θητείας της Κ.Ε.Δ., για τα επόμενα δύο χρόνια, αποτελούμενη από τους Δ.Δ. :
  • Βύρων Τσορμπατζόγλου – Πρόεδρος
  • Πρόδρομος Γεροντόπουλος – Μέλος
  • Χρήστος Κοντογιάννης – Μέλος
  • Μιχάλης Κεραμιώτης – Μέλος
  • Μιχάλης Πρεβενιός – Μέλος
  1. Εγκρίθηκαν τα αιτήματα των παρακάτω σωματείων για εγγραφή στην ΕΣΟ:

α.   ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

β.  ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΒΟΛΟΥ

  1. Με δεδομένα την υλοποίηση της 1ης σχολής προπονητών Γ.Κ και την επικείμενη λειτουργία της 2ης σχολής, αποφασίστηκε η κατάργηση του μητρώου το οποίο τηρούσε η ΕΣΟ και κατέγραφε μέχρι τώρα τους προπονητές, ανεξάρτητα αν κατείχαν άδεια από την Γ.Γ.Α. Στο εξής θα τηρείται νέο μητρώο προπονητών, στο οποίο θα καταγράφονται μόνο οι προπονητές με άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη Γ.Γ.Α., σύμφωνα με το άρθρο 31§1 του ν.2725/99.
  1. Εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός για το έτος 2018 που θα συζητηθεί στη προσεχή Γενική Συνέλευση και στάλθηκε στα σωματεία.
  1. Εγκρίθηκαν οι γενικές προκηρύξεις των πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων παίδων – κορασίδων 8-16 ετών, της τελικής φάσης (final 8) του πανελλήνιου ομαδικού κυπέλλου και της τελικής φάσης του ομαδικού πρωταθλήματος Α’ εθνικής κατηγορίας. Οι προκηρύξει θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ εντός των επόμενων ημερών.
  1. Συζητήθηκαν οι προτάσεις συν-διοργάνωσης και αποφασίσθηκε ο τόπος διεξαγωγής για τις παρακάτω πανελλήνιες διοργανώσεις του 2019:
  • Πανελλήνια πρωταθλήματα μαθητών – μαθητριών ατομικό και ομαδικό (20 έως 22 Απριλίου 2019).

Θα διεξαχθούν στο Περιστέρι, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου.

  • Πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα παίδων – κορασίδων 8-16 ετών (26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2019),
  • Τελική φάση (final 8) του πανελλήνιου ομαδικού κυπέλλου (1 και 2 Ιουλίου 2019) και
  • Τελική φάση του ομαδικού πρωταθλήματος Α’ εθνικής (3 έως 8 Ιουλίου 2019)

θα διεξαχθούν στην Πάτρα σε αίθουσες των ξενοδοχείων  «ΑΣΤΗΡ»  και «Patra Palace»

Ειδικά για τα πανελλήνια πρωταθλήματα μαθητών – μαθητριών αποφασίσθηκαν τα εξής:

  • Εγκρίθηκε το αίτημα της ΕΣΣ Ν.Αττικής για αύξηση των προκρίσεων της ένωσης στην τελική φάση των πανελλήνιων πρωταθλημάτων σύμφωνα με το άρθρο 4.4 της γενικής προκήρυξης των αγώνων. Αποφασίσθηκε επίσης η πρόκριση στην τελική φάση σχολείων (δημοτικών και γυμνασίων) που συμμετείχαν στο ομαδικό πρωτάθλημα της Αττικής και συγκέντρωσαν τουλάχιστον το 50% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας.
  • Αποφασίσθηκε ότι θα εξετασθεί η δυνατότητα να δοθούν επιπλέον προκρίσεις στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στο Περιστέρι από μαθητικά πρωταθλήματα Δήμων από όλη την Ελλάδα. Εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΣΟ για να προσδιορίσει του όρους συμμετοχής (αριθμό προκρίσεων, παράβολο συμμετοχής κλπ) για τα προαναφερόμενα πρωταθλήματα των Δήμων.
  • Αναπροσαρμόστηκαν τα οργανωτικά παράβολα στην τελική φάση ως εξής: Για τα ατομικά πρωταθλήματα 50 € ανά συμμετέχοντα από την Αττική και 30 € ανά συμμετέχοντα από την υπόλοιπη Ελλάδα. Για τα ομαδικά πρωταθλήματα 80 € ανά ομάδα από την Αττική και 40 € ανά ομάδα από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι σχετικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στις συμπληρωματικές προκηρύξεις των αγώνων.

9.Για την υλοποίηση του αγωνιστικού προγράμματος του 2019 στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδας (σωματεία που ανήκαν στην πρώην ΕΣΣΠ) ορίσθηκαν οι παρακάτω Οργανωτικές Επιτροπές:

  • Ομαδικά Πρωταθλήματα (ΠΟΑ και Β τοπική): Α.Σπηλιόπουλος, Σ.Χριστοδούλου, Κ. Μπούνιας
  • Ομαδικό Κύπελλο: Κ. Σιέμπος, Κ. Παπαχριστόπουλος, Χ. Τζότζολης
  • Ατομικά παίδων – κορασίδων 8-16 ετών: Α.Σπηλιόπουλος, Σ.Χριστοδούλου, Γ.Γεωργόπουλος
  • Πρωταθλήματα μαθητών – μαθητριών (ατομικό – ομαδικό): Α.Σπηλιόπουλος, Σ.Χριστοδούλου, Γ.Γεωργόπουλος

10.Μετά την πρόταση των εκλεκτόρων κκ Σπύρου Καπνίση και Άγγελου Σανδαλάκη, την σχετική ενημέρωσή τους προς τον έφορο εθνικών ομάδων κ. Μιχάλη Καλοσκάμπη και τη συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση του ΔΣ  ορίσθηκαν οι προεθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών για το 2019 ως εξής:

(οι αθλητές – αθλήτριες αναφέρονται με αλφαβητική σειρά)

ΠΡΟΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ ΠΡΟΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Θεοδώρου Νικόλας IM Αβραμίδου Αναστασία FM/WIM
Ιωαννίδης Ευγένιος ΙΜ Ανδρώνη Κωνσταντίνα
Κελίρης Ανδρέας GM Γράψα Γεωργία WFM
Μαστροβασίλης Δημήτρης GM Μάκκα Ιουλία WIM
Μαστροβασίλης Αθανάσιος GM Μακροπούλου Μαρίνα WGM
Μπανίκας Χριστόδουλος GM Μαρκαντωνάκη Χαριτωμένη WFM
Νικολαϊδης Ιωάννης GM Μπότσαρη Άννα – Μαρία WGM
Παπαϊωάννου Ιωάννης GM Παυλίδου Αικατερίνη WIM
Παυλίδης Αντώνιος GM Τσιβελεκίδου Ευγενία
Χαλκιάς Στυλιανός GM Τσολακίδου Σταυρούλα IM/WGM

 

11.Σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία της ΕΣΟ εγκρίθηκε το πρόγραμμα των διεθνών τουρνουά που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα το 2019 όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν και τα διεθνή τουρνουά που θα δηλωθούν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΟ.

12.Εγκρίθηκε η πρόταση της ΣΑ Χανίων και αποφασίσθηκε ότι τα Πανελλήνια Ανοιχτά Ατομικά Πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών του 2019 θα ενσωματωθούν στο 12ο Δ.Τ. Παλαιόχωρας που θα διεξαχθεί από 13 έως 20 Ιουλίου 2019 στην Παλαιόχωρα.

13.Εγκρίθηκε η συμμετοχής της ΕΣΟ στην SPORTEXPO, Θεσσαλονίκη 10-13/04/2019 σε συνεργασία με την ΕΣΣ Ν.Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής.

14.Έγινε ενημέρωση και εγκρίθηκαν τα παρακάτω αιτήματα συμμετοχής αθλητών σε Δ.Τ. στο εξωτερικό:

  • Ευγένιος Ιωαννίδης, Γεώργιος Μήτσης, Κωνσταντίνος Μεγαλιός, Στυλιανός Χαλκιάς, Αρδίτης Σταμάτης Κούρκουλος, Σταυρούλα Τσολακίδου, Ανδρέα Κελίρης, Γιάννης Καλογερής,  στο Πανευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα Ανδρών- στα Σκόπια από 17 έως 30/03/2019.
  • Αστέριος Παπαγιάννης, Άγγελος Σανδαλάκης, Χαράλαμπος Τσακίρης, Θεόδωρος Χρυσομάλλης, Ευγενία Τσιβελεκίδου, Μαγδαληνή Μιχαηλίδου, Ευαγγελία Αποστολακάκη, Ευαγγελία Τσίρλη, Γιολάντα Καλαμούκου, Χαράλαμπος Θεοδωρίδης, Μαρία Θεοδωρίδου, Κωνσταντίνος Τσαρσιταλίδης, Χρήστος Τσαρσιταλίδης  στο 41st Bulgarian Open Chess Championship – Georgi Tringov Memorial που θα διεξαχθεί στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας από 3 έως 10/02/2019.
  • Σταυρούλα Τσολακίδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Blitz και Rapid ,Αγία Πετρούπολη από 26 έως 30/12/2018.
  • Σπύρος Ιλαντζής,  Κωνσταντίνα Καμπύλη στο Cracow Open, Κρακοβία (Πολωνία), από 27/12/2018 έως 5/1/2019.
  • Σταυρούλα Τσολακίδου στο Third Saturday Chess Tournament ,Djenovici στο Μαυροβούνιο από 15 έως 23/12/2018.
  • Γεώργιος Γκούμας, Χριστοδουλάκη Αντωνία στο XXIX Miedzynarodowy Festival Szachowy CRACOVIA που θα διεξαχθεί στη Κρακοβία από 27/12 έως 4/1/2019.
  • Κώστας Νικολαϊδης, Σταυρούλα Τσολακίδου, Σωτήρης Λογοθέτης στο Gibraltar International Chess Festival 2019, Γιβραλτάρ από 22 έως 31/1/2019.
  • Στέφανος Βαρδάκας, Γρηγόριος Βαρδάκας, Αστέριος Παπαγιάννης στο ΧΧΧΙΙ Belgrad Trophy 2018, Βελιγράδι από 24/11 έως 2/12/2018.
  • Αλέξανδρος Ρηγόπουλος-Τσίγκος, Παναγιώτης Χωματίδης, Νικόλαος Γαλόπουλος, Θεόδωρος Χρυσομάλλης, Παντελής Τζουγανάκης, Χρήστος Μπανίκας, Νικόλαος Γουλούτης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rapid – Blitz ,Σκόπια από 5 έως 9/12/2018.
  • Βαγγέλης Ξαξίρης, Μισέλ Σαμάς στο London chess Classic (5-day) ,Λονδίνο από 9 έως 13/12/2018.
  • Βαγγέλης Ξαξίρης στο Central London Chess Congress (open) ,Λονδίνο από 2 έως 4/11/2018.