ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

11.10.2011 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 11.10.2011

Το Σάββατο 08.10.2011 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ομοσπονδίας η τακτική Γενική Συνέλευση με τη συμμετοχή 31 αντιπροσώπων σωματείων όπου το ΔΣ εισηγήθηκε την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2012 στο ύψος των 900.000 €. Έγινε εκτενής αναφορά στη δραματική μείωση της επιχορήγησης, στη δυσοίωνη προοπτική εξασφάλισης εσόδων από το κράτος το 2012 και συζητήθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης μιας τέτοιας προοπτικής. Επισημάνθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος αναστολής όλων των δραστηριοτήτων της ομοσπονδίας.  Τα μέλη της ΓΣ εξέφρασαν την άποψη ότι η ομοσπονδία πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία. Συζητήθηκαν τρόποι δράσης και κινητοποιήσεων και η προοπτική εξεύρεσης πόρων μέσω αυτοχρηματοδότησης. Με ψήφους 18 υπέρ, 1 κατά και 10 αποχές επί 29 παρόντων, η ΓΣ εξουσιοδότησε το ΔΣ να έρθει σε επαφή με τα σωματεία και να διαμορφώσει πλαίσιο αυτοχρηματοδότησης.

Στη συνέχεια έγινε ψηφοφορία για την έγκριση του προϋπολογισμού και υπερψηφίστηκε (με τον ίδιο αριθμό παρόντων τη στιγμή της ψηφοφορίας) με ψήφους 18 υπέρ, 6 κατά, 1 λευκό, 4 αποχές.

Ακολούθησε η συζήτηση του θέματος της συμμετοχής αλλοδαπών που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα στα ομαδικά πρωταθλήματα. Μετά από ψηφοφορία με 24 ψήφους υπέρ και 2 κατά αποφασίστηκε να επανυποβληθεί στη ΓΓΑ πρόταση ώστε να έχουν το δικαίωμα οι αλλοδαποί μόνιμοι κάτοικοι της χώρας να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών. Για τον χαρακτηρισμό των ομογενών προτείνεται να γίνονται δεκτά τα ειδικά δελτία ομογενούς που εκδίδουν οι ελληνικές αστυνομικές αρχές.

Μετά τη ΓΣ έγινε ΔΣ με κυριότερες αποφάσεις τις εξής:

1. Επικυρώθηκαν τα πρακτικά του ΔΣ της 11.09.2011.

2. Εγιναν αποδεκτές οι παραιτήσεις των μελών του ΔΣ κ.κ. Π. Δρεπανιώτη και Β. Βιδάλη. Προσκαλούνται οι κατά σειρά εκλογής αναπληρωματικοί κ.κ. Δ. Αθανασακόπουλος και Π. Μαυρομιχάλης.

3. Συζητήθηκε το αίτημα του κ. Βασίλη Μαγδαληνού για την έγκριση των μεταγραφών των παιδιών του Δήμητρας, Ανδριανής και Γεωργίας από τον ΣΟ Λαμίας στην ΕΣ Άμφισσας, καθώς ο ΣΟ Λαμίας επέλεξε να μη συμμετέχει στα πρωταθλήματα που διοργάνωσε η ομοσπονδία το 2010 και 2011, παρότι κλήθηκε να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΤΕΣΣΑΣ όπου ανήκει διοικητικά.  Το σωματείο με την επιλογή του αυτή στέρησε το δικαίωμα των αθλητών του να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα που είχαν δικαίωμα.. Το ΔΣ παίρνοντας υπόψη τη γνώμη του νομικού συμβούλου, κατά πλειοψηφία έκανε δεκτό το αίτημα σύμφωνα με το άρθρο 14.β του Κανονισμού Εγγραφών-Μεταγραφών και ενέκρινε τις αιτήσεις μεταγραφής.

4. Εγκρίθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα για το 2012 όπως θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.

5. Αποφασίστηκε η ανάθεση της διοργάνωσης του 4ου πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος μέχρι 16 ετών στην ΠΣ Περιστερίου και την ΣΑΚ «Αργοναύτης» σύμφωνα με την πρότασή τους.  Οι αγώνες θα γίνουν στο Βραχάτι Κορινθίας στις προγραμματισμένες ημερομηνίες 16-18/12/2011.

6. Η ομοσπονδία αποφάσισε να στηρίξει ενεργά την αγωνιστική και προπονητική εξέλιξη του 10χρονου Πρωταθλητή Ευρώπης Ευγένιου Ιωαννίδη, σε συνεργασία με τους γονείς και το σωματείο του.

7. Εγκρίθηκαν τα  αιτήματα για συμμετοχή σε δ.τ. στο εξωτερικό (χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την ΕΣΟ) των: Ιουλίας Μάκκα, 11ο δ.τ. Sautron, 22-29/10 Sautron/Γαλλία, Χρήστου Ζυγούρης, δ.τ. OIBM 2011, 29/10-6/11 Bad-Wiessee/Γερμανία, Αθανάσιου Μαστροβασίλη, τουρνουά Αγίας Πετρούπολης, 13-23/10 Ρωσία

8. Ο κ. Μακρόπουλος αναφέρθηκε σε επιστολή του ΣΟ Παγκρατίου και του ΣΜΑΟ Καισαριανής και ενημέρωσε ότι οι προτεινόμενες αλλαγές στη διαδικασία εγγραφής σκακιστών στη FIDE, αξιολόγηση τουρνουά κλπ. αποτελούν προσωπικές προτάσεις του ΓΓ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ. Leong και δεν υποστηρίζονται από τα περισσότερα μέλη του προεδρείου της.  Φυσικά η ΕΣΟ όπως και άλλες ομοσπονδίες είναι αντίθετη με τις αλλαγές αυτές.