Uncategorized

21-2-2013 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Φίλες σκακίστριες και φίλοι σκακιστές,

Το ΔΣ της ΕΣΟ, στη συνεδρίασή του του Σαββάτου, 9.2.2013 και για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, απασχολήθηκε με το γνωστό πρόβλημα που δεν έχει επιτρέψει μέχρι σήμερα την καλύτερη αξιοποίηση όλων των δυναμικών σκακιστικών δυνάμεων της περιοχής.

Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι, προκειμένου να ενταχθούν στον Εθνικό Αγωνιστικό Σχεδιασμό, η ΕΣΟ:

(α) Προτείνει τη σύγκληση των σωματείων – μελών της «ΕΣΣΚΕ» σε καταστατική Γενική Συνέλευση, η οποία να αποφασίσει την επέκταση του δικαιώματος συμμετοχής στην «ΕΣΣΚΕ» σε όλα τα σωματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, δηλαδή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

(β) Προτείνει να προβλεφτεί καταστατικά η μέσα στην «ΕΣΣΚΕ», η οποία θα αναγνωριστεί από την ΕΣΟ ως Ένωση Σκακιστικών Σωματείων ενταγμένη στον Εθνικό Αγωνιστικό Σχεδιασμό, η λειτουργία δύο αγωνιστικά ανεξάρτητων μεταξύ τους και ισότιμων τοπικών επιτροπών, μιας βόρειας και μιας νότιας, στις οποίες τα σωματεία – μέλη της «ΕΣΣΚΕ» θα μπορούν να εντάσσονται με δική τους απόφαση.

(γ) Προτείνει να διατυπωθούν όλοι οι προβληματισμοί με πνεύμα καλής θέλησης και καταλλαγής από όλους και να προωθηθεί η εξομάλυνση όλων των αντιθέσεων και η λειτουργική λύση όλων των προβλημάτων με σεβασμό στην ιστορία, τη δραστηριότητα, αλλά και στις επιφυλάξεις όλων, για την άμεση και τη μελλοντική άριστη συνεργασία όλων στην περιοχή. Χωρίς εγωισμούς, χωρίς νικητές και ηττημένους, με μοναδικό σκοπό τα καλύτερα για το σκάκι, πανελλαδικά και στην περιοχή! Ο διάλογος θα γίνει οργανωμένα και στοχευμένα, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και περιεχόμενο, χωρίς παρελκυστικές τακτικές.

(δ) Δεσμεύεται ότι αμέσως μετά την έγκριση της τροποποίησης του καταστατικού από τη Γενική Συνέλευση των σωματείων – μελών της «ΕΣΣΚΕ» και την έναρξη του οργανωμένου και στοχευμένου διαλόγου θα εντάξει στον Εθνικό Αγωνιστικό Σχεδιασμό όλα τα σωματεία, όλους τους σκακιστές και όλες τις σκακίστριες της περιοχής, ότι θα προχωρήσει αμελλητί σε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις και ότι θα υιοθετήσει όλα τα αποτελέσματα του διαλόγου.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Φίλες σκακίστριες και φίλοι σκακιστές,

Με την παρούσα επιστολή σάς καλούμε να συμβάλετε και εσείς ενεργητικά και ουσιαστικά στη γνωστοποίηση στον τόπο σας των προτάσεων και των δεσμεύσεων της ΕΣΟ και στην επίλυση του γνωστού προβλήματος που βασανίζει όλους εμάς που αγαπάμε και υπηρετούμε το σκάκι.

 

Με εκτίμηση

 

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                                            ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ