ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8η η Σταυρούλα Τσολακίδου στο Ευρωπαϊκό Γυναικών στη Ρόδο

Ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση για τη Σταυρούλα Τσολακίδου στο φετινό Ευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών που ολοκληρώθηκε χθες 29/4 στη Ρόδο.

Η Σταυρούλα (ΙΜ 2424), 3 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στις κατηγορίες 14,16 και 18 ετών, μετά την περσινή πολύ μεγάλη επιτυχία με την κατάκτηση της 4ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών διεκδίκησε και φέτος μέχρι το τέλος την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο ίδιο πρωτάθλημα. Στον τελευταίο 10ο γύρο πίεσε για νίκη με τα μαύρα με αντίπαλο την ισχυρή Ρουμάνα σκακίστρια Irina Bulmaga (IM 2394) που κατάφερε τελικά να κρατήσει την ισοπαλία. Με 7,5 βαθμούς η πρωταθλήτρια μας ισοβάθμησε στις θέσεις 2 – 9 της τελικής κατάταξης και μετά την άρση της ισοβαθμίας σύμφωνα με τα κριτήρια κατάλαβε την 8η θέση που της δίνει την πρόκριση για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών (FIDE Womens World Cup) .

Την προσπάθεια της Σταυρούλας Τσολακίδου υποστηρίζει χορηγικά η COSMOTE.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Fataliyeva, Ulviyya (IM 2377) από το Αζερπαϊτζάν με 8,5 βαθμούς και τη 2η θέση, μετά την άρση της ισοβαθμίας, πήρε η Ουκρανή Buksa, Nataliya (ΙΜ 2394).

Από ελληνικής πλευράς, μετά τη Σταυρούλα, την καλύτερη εμφάνιση πέτυχε η Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη που τερμάτισε με 5,5 βαθμούς.

Στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Rodos Palace με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και το σωματείο Α.Σ. Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» τη χώρα μας εκπροσώπησαν συνολικά 22 σκακίστριες.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίdα των αγώνων: European Women’s Chess Championship 2024, Rhodes, Greece (ewcc2024.eu)