ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2η θέση ο Γιάννης Καλογερής στο 4th Annual Kasparov Chess Foundation University Cup

Σημαντική επιτυχία για τον Γιάννη Καλογερή του Παναθηναϊκου ΑΟ που κατέλαβε την 2η θέση στην ατομική κατάταξη του 4th Annual Kasparov Chess Foundation University Cup.

Πρόκειται για ομαδικούς διαδικτυακούς αγώνες με χρόνο σκέψης 10΄ + 3΄΄ (rapid) που διοργανώνονται σε ετήσια βάση από το Kasparov Chess Foundation και συμμετέχουν ομάδες πανεπιστημίων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων από όλο τον κόσμο με 4μελή σύνθεση.

Ο Γιάννης Καλογερής συγκέντρωσε 8,5 βαθμούς σε 9 αγώνες (8 νίκες , 1 ισοπαλία) αγωνιζόμενος στην 2η σκακιέρα και ήταν 2ος στην ατομική κατάταξη πίσω από την GM Natalia Zhukova από την Ουκρανία που πέτυχε 9 νίκες αγωνιζόμενη στην 1η σκακιέρα της ομάδας της.

Τη χώρα μας εκπροσώπησε και φέτος η πολύ ισχυρή ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποτελούμενη από τους : Δημήτρη Αλεξάκη (ΙΜ 2531), Γιάννη Καλογερή (FM 2472), Βασίλη Κασιούμη (FM 2312) και Γιώργο Παπιδάκη (2223).

Με 6 βαθμούς σε 9 αγώνες (6 νίκες, 3 ήττες) κατέλαβε την 13η θέση μεταξύ των 117 ομάδων που συμμετείχαν και την 4η ανάμεσα στις 22 Ευρωπαϊκές ομάδες.

Την 1η θέση πήρε η ομάδα του Πανεπιστημίου του Τέξας με 8 βαθμούς.

Στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση η ομάδα του ΕΜΠ είχε καταλάβει την 5η θέση στην ομαδική βαθμολογία και είχε αναδειχθεί κορυφαία Ευρωπαϊκή ομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων:

4th Annual Kasparov Chess Foundation University Cup (kcfuniversitycup.org)