ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών στο 15ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων μέχρι 16 ετών.

Η Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών κατάκτησε την 1η θέση και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στην Τελική Φάση του 15ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων μέχρι 16 ετών.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα στην κεντρική σάλα του πρόσφατα αναπαλαιωμένου ιστορικού κτηρίου της Μεγάλης Λέσχης, δίπλα στο Δημαρχείο της πόλης με συνδιοργανωτές τα σωματεία: Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας, «Πνεύμαθλον», Γ.Α.Σ. Ηρακλής Ποταμουδίων Καβάλας και την πολύτιμη συνδρομή του Δήμου Καβάλας, της Δημωφέλειας και του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Στην τελική φάση συμμετείχαν 20 ομάδες από όλη την Ελλάδα με 6μελή σύνθεση και ελβετικό σύστημα 6 γύρων.

Η Ευβοϊκή ΕΣ ολοκλήρωσε αήττητη τους αγώνες (4 νίκες, 2 ισοπαλίες) συγκέντρωσε 10 βαθμούς και κατέλαβε την 1η θέση. Στη 2η – 3η θέση ισοβάθμησαν με 9 βαθμούς η Σκακιστική Ακαδημία Συκεών Νεάπολης (4 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα) και ο Αθλητικός Μορφωτικό Όμιλος «Γαλαξίας» (3 νίκες, 3 ισοπαλίες). Μετά την άρση της ισοβαθμίας τη 2η θέση πήρε η και η ΣΑ Συκεών Νεάπολης και την 3η ο ΑΜΟ Γαλαξίας.

Όλα τα αποτελέσματα και η τελική βαθμολογία των αγώνων είναι διαθέσιμα στην σελίδα chessresults: https://chess-results.com/tnr853254.aspx?lan=1

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των αγώνων:

https://www.chesskavala.gr/pop2023/