ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωταθλητές Ελλάδας ο Σταμάτης Κούρκουλος και η Μαρία Άννα Στεφανίδη

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 9/12 τα φετινά Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα στις κατηγορίες όπεν και γυναικών που διοργανώθηκαν από την ΕΣΟ και το σωματείο ΜΦΚΣ «ΦΟΙΒΟΣ» ΚΑΜΙΝΙΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΑ στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά και της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στο 72ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα,  μετά την άρση της ισοβαθμίας, πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχθηκε ο GM Σταμάτης Κούρκουλος του ΣΟ Καλλιθέας με 6,5 βαθμούς σε 9 αγώνες (5 νίκες, 3 ισοπαλίες , 1 ήττα). Τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο πήρε ο FM Βαγγέλης Πατρελάκης της ΣΑ Χανίων, που είχε εντυπωσιακό ξεκίνημα με 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, συγκέντρωσε τους ίδιους βαθμούς με τον Σταμάτη Κούρκουλο αλλά ηττήθηκε στη μεταξύ τους παρτίδα (1ο κριτήριο ισοβαθμίας). Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον GM Βασίλη Κοτρωνιά του ΑΜΕΣ Ν. Ερυθραίας που τερμάτισε με 6 βαθμούς (5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες).

Στο 45ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών όλα τα μετάλλια κρίθηκαν στον τελευταίο 9ο γύρο. Στον προτελευταίο 8ο γύρο 4 συμμετέχουσες ισοβαθμούσαν στην 1 θέση με τις 3 από αυτές να σημειώνουν αποφασιστικές νίκες στον 9ο γύρο, επί θεωρητικά ισχυρότερων αντιπάλων και να συγκεντρώνουν όλες 6,5 βαθμούς. Μετά την άρση της τριπλής ισοβαθμίας πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχθηκε η FM Μαρία Άννα Στεφανίδη του ΣΟ Καλλιθέας (και μέλος του ΔΣ της ΕΣΟ), με την WIM Ιουλία Μάκκα του Πανελληνίου ΓΣ και την Κωνσταντίνα Ανδρώνη του ΣΑΣ Κορωπίου να παίρνουν το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

Τα πρωταθλήματα διεξήχθησαν με κυκλικό σύστημα (round robin) απλών συναντήσεων και συμμετοχή 10 σκακιστών και 10 σκακιστριών αντίστοιχα

Την τελετή λήξης και τις απονομές των επάθλων τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης ο Πρόεδρος της ΕΣΟ κ. Στάθης Ευσταθόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΟ κ. Λιμπέρης Αγγελάκης, το μέλος του ΔΣ της ΕΣΟ κ. Σπύρος Ιλαντζής και παράγοντες της ΕΣΣ Ν. Αττικής.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των πρωταθλημάτων