ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέες επιτυχίες για το ελληνικό σκάκι – Χρυσή Μεσογειονίκης η Ευανθία Μάκκα, 6ος σε ισοβαθμία στην πρώτη θέση ο Δημήτρης Αλεξάκης.

Νέες επιτυχίες για το ελληνικό σκάκι έλαβαν χώρα στο 13ο Μεσογειακό πρωτάθλημα το οποίο διεξήχθη φέτος στην Ισπανία.

Η Ευανθία Μάκκα, με 5 βαθμούς σε 9 παρτίδες κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των γυναικών. Είναι το τρίτο στη σειρά χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των γυναικών μετά την αντίστοιχη περσινή επιτυχία της Χαριτωμένης Μαρκαντωνάκη στο Μεσογειακό πρωτάθλημα που διεξήχθη το 2022 στην Αίγυπτο και της Σταυρούλας Τσολακίδου στο 2021 στο Μαυροβούνιο.

Στην γενική κατηγορία, ο περσινός Χρυσός Μεσογειονίκης Δημήτρης Αλεξάκης, που το 2022 θριάμβευσε με 8/9, φέτος στάθηκε άτυχος καθώς παρόλο που ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με 6,5/9, κατόπιν της άρσης των κριτηρίων, κατετάγη τελικά 6ος. Νικητής στην ισοβαθμία είναι ο ανερχόμενος 19χρονος Ισπανός GM, Gines Esteo.

Αγωνίστηκε επίσης η Ιουλία Μάκκα, η οποία τερμάτισε 5η στις γυναίκες, με 4 βαθμούς σε 9 παρτίδες και επίσης θετική εμφάνιση. Συνολικά αγωνίστηκαν 65 σκακιστές και σκακίστριες, εκ των οποίων 31 είναι τιτλούχοι.

Όλα τα αποτελέσματα και η τελική κατάταξη είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα chess-results 

Το Μεσογειακό Πρωτάθλημα που είχε διακοπεί το 2015, αναβιώθηκε ως διοργάνωση το 2021 μετά την ανάληψη της Προεδρίας της Μεσογειακής Σκακιστικής Ένωσης από τον Γιώργο Μακρόπουλο. Η χώρα μας, κατέχει ιστορικά τα περισσότερα xρυσά μετάλλια στην διοργάνωση, συνολικά 9 χρυσά σε 13 Μεσογειακά πρωταθλήματα (τρία στην γενική κατηγορία και έξι στις γυναίκες), με την Τουρκία και την Αίγυπτο να ακολουθούν με 4 η κάθε μια.