ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023

Η φετινή μεταγραφική περίοδος θα διεξαχθεί από 20 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου 2023 σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Εγγραφών – Μεταγραφών της Ομοσπονδίας.

Οι μεταγραφές θα πραγματοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας-εφαρμογής στην οποία πρόσβαση έχουν μόνο σωματεία και γίνεται μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: 

https://chesstu.be/eso/club-transfers

Για την είσοδο απαιτείται λογαριασμός discord (https://discord.com/register) και εν συνεχεία διασύνδεσή του με το σωματείο στη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μεταγραφών.

Αν κάποιο σωματείο έχει πρόβλημα με την διασύνδεση, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΣΟ (info@chessfed.gr).

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα συνοδεύεται από αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσης. Επισημαίνουμε ότι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας τα σωματεία υποβάλλουν μέσω της φόρμας αντίγραφο της αίτησης μεταγραφής (υπογραμμένο και σφραγισμένο αρμοδίως), το αντίστοιχο δικαιολογητικό που απαιτείται ανάλογα με το άρθρο του κανονισμού εγγραφών – μεταγραφών, φωτογραφία του αθλητή / αθλήτριας. Η πληρωμή του παραβόλου μεταγραφής γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μεταγραφών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 του Κανονισμού, το ΔΣ της Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή του στις 16/8/2022 καθόρισε το ύψος των παραβόλων μεταγραφών ως εξής:

Α)

  • Για μεταγραφή προς τα σωματεία Α΄ Εθνικής Κατηγορίας 60 €

  • Για μεταγραφή προς τα σωματεία Β΄ Εθνικής Κατηγορίας 30 €

  • Για μεταγραφή προς τα σωματεία Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας/Τοπικά 15 €

Β) Για μεταγραφή εφήβου ή νεάνιδας κάτω των 18 ετών από σωματείο προς σωματείο του ίδιου δήμου ως εξής:

  • Προς σωματεία Α΄ Εθνικής 30 € και

  • Προς σωματεία όλων των υπολοίπων κατηγοριών 15 €

Γ) Το ύψος του παραβόλου για την διαδοχική ανανέωση μεταγραφής με υποσχετική προς το ίδιο σωματείο θα είναι μειωμένο κατά 50% εκτός των σωματείων Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας/Τοπικά που δεν μειώνεται κάτω των 15 €.

Σημειώνεται ότι δεν θα γίνεται δεκτή η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών αποσπασματικά μέσω mail, ταχυδρομικά η δια ζώσης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνείτε με τη γραμματεία της ΕΣΟ.