ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

ΑΘΗΝΑ 17.03.2023 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Αθήνα, 15.03.2023

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των σωματείων της Ομοσπονδίας με τη παρουσία 29 αντιπροσώπων των σωματείων. Συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα ο Διοικητικός-Αγωνιστικός και Οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ. για το 2022. Συζητήθηκε και εγκρίθηκε, ομόφωνα επίσης, ο Κώδικας Δεοντολογίας που θα υποβληθεί στη συνεχεία για έγκριση ως προς την νομιμότητα του από τον αρμόδιο για τον αθλητισμό Υφυπουργό. Η Γενική Συνέλευση ο επικύρωσε εκ νέου τους εγκεκριμένους από τις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΣΟ και τον αρμόδιο για τον αθλητισμό Υφυπουργό Κανονισμούς : Αγώνων, Εθνικών Ομάδων, Εγγραφών-Μεταγραφών, Πειθαρχικού, Αντιντόπινγκ, Διαιτησίας που τηρεί υποχρεωτικά η ΕΣΟ.

Στη συνέχεια έγινε συνεδρίαση του ΔΣ με κυριότερες αποφάσεις ως εξής:

1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα Πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ που έγιναν στις 11.02.2023, 23.02.2023 και στη 1.3.2023

2. Συστήθηκε Επιτροπή από τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Ευσταθόπουλο, Μακρόπουλο, Αντωνιάδη και Παπανδρέου, η οποία θα επιλαμβάνεται αρχικά των καταγγελιών που λαμβάνει η ΕΣΟ για διάφορα θέματα και θα αναθέτει στις αρμόδιες Επιτροπές ή στο ΔΣ την εξέτασή τους επί της ουσίας.

3. Έπειτα από τις εισηγήσεις των εκλεκτόρων Γιάννη Νικολαΐδη και Χριστόδουλου Μπανίκα συγκροτήθηκαν οι προεθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών και των ελπίδων αντίστοιχα για το 2023, ως εξής (οι αθλητές – αθλήτριες αναγράφονται με αλφαβητική σειρά ):

Προεθνική Ανδρών

Προεθνική Γυναικών

Αλεξάκης Δημήτρης

Αβραμίδου Αναστασία

Θεοδώρου Νικόλας

Γράψα Γεωργία

Ιωαννίδης Ευγένιος

Μάκκα Ευανθία

Κελιρης Ανδρέας

Μάκκα Ιουλία

Κοτρωνιάς Βασίλης

Μακροπούλου Μαρίνα

Κουρκουλος-Αρδιτης Σταμάτης

Μαρκαντωνάκη Χαριτωμένη

Μαστροβασιλης Θάνος

Παυλίδου Αικατερίνη

Μαστροβασιλης Δημήτρης

Τσάκωνα Μαρία

Μητσης Γιώργος

Τσολακίδου Σταυρούλα

Παπαϊωάννου Γιάννης

Χριστοδουλάκη Αντωνία

Παυλίδης Αντώνης

Χαλκιάς Στέλιος

Προεθνική Ελπίδων (Άνδρες)

Προεθνική Ελπίδων (Γυναίκες)

Βλάχος Ανατόλ

Γκουντζούκη Αικατερίνη Αργυρώ

Μακριδης Δημήτρης

Κιούση Παναγιώτα

Πατρελακης Ευάγγελος

Μιχαηλίδου Μαγδαληνή

Σπυρόπουλος Νίκος

Τσιβελεκίδου Ευγενία

Τριμιτζιος Πέτρος

4. Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Μαθητών – Μαθητριών θα διεξαχθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο διάστημα 28, 29 και 30 Απριλίου 2023 με συνδιοργανωτή το σωματείο ΣΟ Κορυδαλλού. Τις προσεχείς ημέρες θα δημοσιευτεί η προκήρυξη των αγώνων στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ.

5. Αποφασίστηκε η ανάρτηση των σχεδίων των γενικών προκηρύξεων για τα πανελλήνια ομαδικά και ατομικά πρωταθλήματα του 2023 στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ προς διαβούλευση. Στόχος είναι να αποτελέσουν τον γενικό κορμό των προκηρύξεων για τα επόμενα χρόνια εφόσον δεν αλλάξει κάποια διοργάνωση τρόπο και μεθοδολογία διεξαγωγής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να στέλνουν παρατηρήσεις – σχόλια στο e–mail της ΕΣΟ (info@chessfed.gr), αναγράφοντας ως θέμα: «ΔΙΑΒΟΎΛΕΥΣΗ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 2023», μέχρι και την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023.

Επισημαίνεται ότι αναφορικά με τις διατάξεις του Άρθρου 10 «Συμμετοχή αλλοδαπών αθλητών σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και αγώνες» του ν.5025/23 (ΦΕΚ 42 Α΄ 24/2/2023), η ΕΣΟ έχει ζητήσει νομική γνωμάτευση και οι σχετικές διευκρινίσεις θα συμπεριληφθούν στις προκηρύξεις.

6. Εγκρίθηκαν οι παρακάτω συμμετοχές σε Διεθνή Τουρνουά χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την ΕΣΟ:

  • Κηρυττόπουλος Ιωάννης, Κηρυττόπουλος Παναγιώτης, Κηρυττοπούλου Ελεονώρα, στο Διεθνές Τουρνουά “Pancevo Mini Open” στη Σερβία , από 24 έως 26 Φεβρουαρίου 2023

  • Καλογρίδης Αντώνιος, στο Τουρνουά “Menorca Open Group A” στην Ισπανία από 11 έως 16 Απριλίου 2023

7. Αποφασίστηκε ότι τα γραφεία της ΕΣΟ θα παραμένουν στο εξής κλειστά: α) το διάστημα από Μεγάλη Τετάρτη έως Τετάρτη του Πάσχα, β) την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου (ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινώνονται κάθε φορά ανάλογα με την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου) και γ) το διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων- Πρωτοχρονιάς. Τα εν λόγω διαστήματα οι υπάλληλοι της ΕΣΟ θα λαμβάνουν υποχρεωτικά μέρος των αδειών τους.

8. Θα δημιουργηθεί διαδικασία δανεισμού του υλικού της ΕΣΟ προς τα Σωματεία και τις Ενώσεις, με στόχο τη διασφάλιση του υλικού και τον καλύτερο προγραμματισμό του. Η διαδικασία θα εγκριθεί από το ΔΣ και θα ανακοινωθεί μετά από εισήγηση του αρμόδιου υπαλλήλου (Σ. Καλέσης), και εισήγηση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΣΟ προς το ΔΣ.