ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Σκάκι μπαίνει στο Σχολείο! Εγκρίθηκε από το ΙΕΠ η πρόταση της ΕΣΟ

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), ενέκρινε την πρόταση που κατέθεσε η ΕΣΟ, των δυο εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εκπόνησε η Επιτροπή της ΕΣΟ για το Σχολικό Σκάκι.

Τα δυο εκπαιδευτικά προγράμματα που είχαν κατατεθεί από τις 30/5/2022 αναρτήθηκαν χθες στη σελίδα του Ινστιτούτου.

  • Το 1ο πρόγραμμα με κωδικό 553 έχει τίτλο ΄΄Σκάκι και φαντασία΄΄ και αφορά μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείο, Α΄ και Β΄ Δημοτικού.

  • Το 2ο  έχει κωδικό 552 με τίτλο ΄΄ Σκάκι, ένα παιχνίδι στρατηγικής και Μαθηματικών, ένα παιχνίδι για όλους! ΄΄ και αφορά μαθητές και μαθήτριες των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων του Δημοτικού σχολείου.

Τα εγκεκριμένα προγράμματα ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ : bitlylinks.com/rID95O-GT  και bitlylinks.com/mOCAWSjy4

Τα προγράμματα αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων των αντίστοιχων τάξεων.

Είναι γνωστό από πολλές επιστημονικές μελέτες, ότι η εκμάθηση και ενασχόληση με το σκάκι έχει πολλά πλεονεκτήματα για τα παιδιά. Δεν είναι τυχαίο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πρωταθλητών μας στις μικρές ηλικίες, είναι παράλληλα άριστοι μαθητές στο σχολείο. Το όφελος που αναμένεται να προκύψει για τη νέα γενιά από την εισαγωγή του σκακιού στα σχολεία, είναι τεράστιο.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο ΙΕΠ και στο Υπουργείο Παιδείας, που υιοθέτησαν τις προτάσεις της ΕΣΟ και ξεκινά η εκμάθηση του σκακιού στις μαθήτριες και στους μαθητές.