ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

ΑΘΗΝΑ 20.12.2022 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Αθήνα, 20.12.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Το ΔΣ της ΕΣΟ συνεδρίασε στις 15.12.2022, με κυριότερες αποφάσεις τις εξής:

1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. που έγιναν στις 19.11.22, 28.11.22, 01.12.22 και της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 29.11.22, από τα συμμετέχοντα σε αυτές μέλη.

2. Επικυρώθηκε ομόφωνα το από 08.12.2022 πρακτικό της Επιτροπής Μεταγραφών, όπως έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Ο. Οι μεταγραφόμενοι σκακιστές έχουν δικαίωμα συμμετοχής με το νέο τους σωματείο από 01.01.2023, με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

3. Προκηρύχθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Σ.Ο. για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 15.00 στα γραφεία της ΕΣΟ , Λεωφόρος Συγγρού 25, 4ος όροφος Αθήνα με θέματα προς συζήτηση:

  • Διοικητικός-Οικονομικός απολογισμός 2022

  • Έγκριση Κανονισμού Δεοντολογίας, σχέδιο κανονισμού θα επιμεληθεί ο Γιάννης Αντωνιάδης με ομάδα που θα συστήσει ο ίδιος και θα το εισηγηθούν στο ΔΣ, το οποίο με τη σειρά του μετά την τελική διαμόρφωση θα εισηγηθεί στη ΓΣ.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 και ώρα 11 στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης. Η αναμονή για τη συμπλήρωση της απαρτίας στη Γενική Συνέλευση της 8ης Μαρτίου ορίζεται μέχρι και ώρα 15.30.

4. Εγκρίθηκε ομόφωνα τα αίτημα του σωματείου Σκακιστική Ακαδημία Δέλτα Αξιού για εγγραφή στην ΕΣΟ.

5. Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση της κας Στεφανίδη για τη στελέχωση της Επιτροπής Γυναικείου Σκακιού και τη μετονομασία της σε Επιτροπή Γυναικείου Σκακιού και Ισότητας των Φύλων ως εξής:

Πρόεδρος: Μαριάννα Στεφανίδη,

Μέλη: Αναστασία Αβραμίδου, Polina Tsedenova, Βασιλική Καρβούνη, Αλεξάνδρα Τζιφέρη, Σταυρούλα Μάλλιου, Ήρα Λούτσιου, Βασιλική Παπαγεωργίου, Μάρα Ρομπάκη, Μαρία Χαραλαμπίδου, \ Μαρία Τσούμπα, ΙσμήνηΙωάννα Παπαγιαννοπούλου, Ασπασία Πραματευτάκη, Σοφία Νικολάου, Άννα Μαρία Δρακάκη, Τατιάνα Πουρλιάκα, Ευγενία Πατσέλη, Μαρία Σαράφογλου, Δέσποινα Κορεντίνη, Μαρία Φλουρή, Χρήστος Γκορίτσας, Νίκος Παπανδρέου.

6. Εγκρίθηκε ομόφωνα πρόταση του Προέδρου να προχωρήσει τις συζητήσεις για συνεργασία με εταιρεία η οποία θα αναλάβει τη βελτιοποίηση /αναμόρφωση της ιστοσελίδας της ΕΣΟ, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την ομοσπονδία.

7. Αποφασίστηκε ομόφωνα και ανατίθεται στην Τεχνική Επιτροπή να επιμεληθεί μέσα στον Ιανουάριο τις γενικές προκηρύξεις για όλες τις διοργανώσεις του αγωνιστικού προγράμματος του 2023. Τα σχέδια των προκηρύξεων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ για παρατηρήσεις για μια εβδομάδα και θα οριστικοποιηθούν στο ΔΣ του Φεβρουαρίου.

8. Εγκρίθηκε η συμμετοχή σε Διεθνές Τουρνουά της Άνεμογιάννη Σαββίνας στο 3rd chess tournament An Pasan, στην Βουλγαρία, από 26 έως 27/11/2022. χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την ΕΣΟ.

9. Το Δ.Σ. συζήτησε και διαμόρφωσε στις πραγματικές ανάγκες τον προϋπολογισμό 2023, εκτιμώντας τα δεδομένα, βάσει του προγράμματος ΧΙΛΩΝ, για την τακτική επιχορήγηση και τα αναμενόμενα ίδια έσοδα. Με την ανακοίνωση της επιχορήγησης θα συνταχθεί η αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2023, η οποία θα σταλεί και στην ΓΓΑ. Εκπρόσωποι του Δ.Σ. προχωρούν σε ενέργειες προς το Υπουργείο, για την εξασφάλιση ικανοποιητικού ποσού της τακτικής επιχορήγησης, και για το σκοπό αυτό θα ζητηθεί η στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων.

10. Έγινε ομόφωνα αποδεκτή η παραίτηση του κ. Σπύρου Ιλαντζή από τη θέση του ταμία του Δ.Σ. Νέος ταμίας εκλέχθηκε ο κ. Παναγιώτης Γιαννούτσος και αναπληρωτής ταμίας ο κ. Νίκος Παπανδρέου.

11. Λοιπά Οικονομικά θέματα θα αναρτηθούν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ