ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

ΑΘΗΝΑ 30.9.2022 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

                                                                                    Αθήνα 30.09.2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

 

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Ο. συνεδρίασε στις 26.09.2022, με κυριότερες αποφάσεις τις εξής:

  1. Εντάχθηκαν στη δύναμη της Ε.Σ.Ο. τα σωματεία:
  • Αθλητικός-Πνευματικός Όμιλος “ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ” Χανίων
  • Αθλητικός Όμιλος Πόρου Ηρακλείου Κρήτης

2. Αποφασίστηκε η συμμετοχή του κ. Τάσου Δημακάκου στην Επιτροπή Σχολικού Σκακιού και της κας Βάγιας Βλαχάκη στην Επιτροπή Κοινωνικού Σκακιού.

3. Το ΔΣ ανέθεσε στο Γενικό Γραμματέα Κ.Παρρά να διερευνήσει 2 περιστατικά που αφορούν στη συμμετοχή των εθνικών μας ομάδων στην πρόσφατη Σκακιστική Ολυμπιάδα στην Ινδία.

4. Το Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων -16 ετών θα διεξαχθεί στο Ρίο Αχαΐας, ξενοδοχείο Porto Rio από 15 έως 18/12/22.

5. Τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών 2022 θα διεξαχθούν στην Αθήνα με προγραμματισμένο διάστημα από 03 έως 11 Δεκεμβρίου 2022. Με δεδομένο ότι δεν υπήρξε πρόταση για τη συνδιοργάνωσή τους και λόγω του υψηλού κόστους ενοικίασης αίθουσας, η Ε.Σ.Ο. θα καταβάλει προσπάθεια για την εξεύρεση δωρεάν χώρου. Σε διαφορετική περίπτωση θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα της Ε.Σ.Ο.

6. Εγκρίθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα έτους 2023, όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Ο. Τυχόν τροποποιήσεις θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

7. Εγκρίθηκαν τα αιτήματα των αθλητών για την συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά στο εξωτερικό χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την ΕΣΟ:

  • Γκούμας Γιώργος και Χριστοδουλάκη Αντωνία στο Maia Open 2022, στη Πορτογαλία από 26/8 έως 1/9/22
  • Ιωαννίδης Ευγένιος στο Prva Liga Srbije za 2022, στη Σερβία από 20/9 έως 30/09/22
  • Αντώνιος Ξυλογιαννόπουλος στο Turnaj sv. Jana Nepomucheho, A 2022 στο Nepomuk στην Τσεχία από 1 – 9/9/2022.
  • Κωνσταντίνος Γκίζης, Νικόλαος Τσακίρης, Αργύρης Χρυσάφης, Κωνσταντίνος Μαντίκος στο Παγκόσμιο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα στη Μάλτα από 20 έως 30/10/2022
  • Κωνσταντίνα Ανδρώνη, Δημήτρης Μίτζας στο “4th Yerevan Open International Chess Tournament” στην Αρμενία από 09/10 έως 18/10/2022

8. Σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής απόφασης του ΔΣ και σύμφωνα με το άρθρο 52 παρ. 9 του ν. 4908/22, η ανανέωση των Δελτίων Αθλητικής Ιδιότητας γίνεται υποχρεωτικά ετησίως. Το ΔΣ συζήτησε και διευκρίνισε επιμέρους θέματα που αφορούν στην ανανέωση – ενεργοποίηση των Δελτίων Αθλητικής Ιδιότητας των σκακιστών και σκακιστριών ως εξής:

  • Η ανανέωση – ενεργοποίηση του Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας θα γίνεται ετησίως με την καταβολή τέλους 10 € ανά σκακιστή – σκακίστρια και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αξιολογήσιμους αγώνες ατομικούς – ομαδικούς – κανονικού χρόνου – rapid / blitz. Η ανανέωση – ενεργοποίηση θα έχει ισχύ για μια αγωνιστική περίοδο από 1/1 έως 31/12 κάθε έτους.
  • Το τέλος εγγραφής (10 €) που καταβάλλεται για την έκδοση νέου δελτίου επέχει θέση ανανέωσης – ενεργοποίησης για την αγωνιστική περίοδο που εκδίδεται το δελτίο.
  • Για τη συμμετοχή στους πάσης φύσεως αξιολογήσιμους αγώνες ο έλεγχος για τη καταβολή του τέλους ανανέωσης – ενεργοποίησης θα γίνεται από τους διοργανωτές με ευθύνη του Διευθυντή Αγώνων. Ο Επικεφαλής Διαιτητής οφείλει να ελέγχει τις τελικές συμμετοχές και να μην επιτρέπει τη συμμετοχή σε όσους δεν έχουν ανανεωμένο – ενεργοποιημένο δελτίο.
  • Για τη διευκόλυνση των σκακιστών – σκακιστριών και των σωματείων θα υπάρχει η δυνατότητα καταβολής του τέλους ανανέωσης – ενεργοποίησης μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ. Εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το καταβάλουν στον διοργανωτή πριν την έναρξη των αγώνων ο οποίος θα το αποδίδει στην ΕΣΟ για την αξιολόγησή τους.
  • Έναρξη εφαρμογής 1/1/2023.

9. Τα οικονομικά θέματα / απολογισμοί θ’ αναρτηθούν στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.