ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ – ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ 2022

Σύμφωνα με πάγια απόφαση της ΕΣΟ (ΔΣ 07.07.2007) από το 2008 ισχύει ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας κάθε κατηγορίας (8-18 ετών) επιλέγει πρώτος το αντίστοιχο  πρωτάθλημα (παγκόσμιο ή πανευρωπαϊκό) στο όποιο επιθυμεί ν’ αγωνιστεί (ως προσκεκλημένος – invited) και ο δεύτερος μπορεί να αποδεχθεί το πρωτάθλημα που απομένει (επίσης ως προσκεκλημένος – invited). Σε περίπτωση άρνησης οποιουδήποτε εκ των δύο πρώτων γίνεται αναπλήρωση με βάση την κατάταξη του πανελλήνιου πρωταθλήματος μέχρι και την 5η θέση. Η ΕΣΟ διατηρεί το δικαίωμα να αποφασίσει διαφορετικά κατά περίπτωση.

Τα παγκόσμια ατομικά νεανικά πρωταθλήματα διεξάγονται χωριστά:

  • Οι κατηγορίες 08,10 και 12 ετών (όπεν – κορίτσια) στο Μπατούμι στην Γεωργία από 15 (άφιξη) έως  28 Σεπτεμβρίου 2022 (αναχώρηση).

Η προκήρυξη των αγώνων.

  • Οι κατηγορίες 14,16 και 18 ετών (όπεν – κορίτσια) στην πόλη Μαμάϊα στην Ρουμανία από 5 (άφιξη) έως  17 Σεπτεμβρίου 2022 (αναχώρηση).

Η προκήρυξη των αγώνων.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα προαναφερόμενα πρωταθλήματα,  είτε ως προσκεκλημένοι (invited), είτε ως “extra” συμμετοχές, και οι συνοδοί τους, θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής (αποστολή αριθμού διαβατηρίου, κράτηση δωματίων, εξόφληση παραβόλων – κόστους διαμονής, στοιχεία πτήσεων, μεταφορά από αεροδρόμιο κλπ) σύμφωνα με τα οριζόμενα στην προκήρυξη των αγώνων, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 18/7/2022.

Δεδομένου ότι τα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα για τις κατηγορίες 8 έως 16 ετών θα ολοκληρωθούν στις 24/8/2022, η Ομοσπονδία εξασφάλισε από τους διοργανωτές παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για τις δηλώσεις συμμετοχής, μόνο για τους invited και τους συνοδούς τους, μέχρι τις 31/8/2022.

Λόγω των πολύ στενών χρονικών ορίων και της αναμενόμενης δυσκολίας εξεύρεσης φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων την τελευταία στιγμή, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 18/7/2022, ανεξάρτητα από την κατάταξή τους στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Στην περίπτωση που τελικά αποκτήσουν δικαίωμα, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΔΣ της ΕΣΟ, θα δηλωθούν ως προσκεκλημένοι – invited στο πρωτάθλημα που θα έχουν επιλέξει.

Τα αντίστοιχα πανευρωπαϊκά ατομικά πρωταθλήματα (8 έως 18 ετών) θα διεξαχθούν στην Αττάλεια στην Τουρκία από 5 (άφιξη) έως  15 Νοεμβρίου 2022 (αναχώρηση).

Η προκήρυξη των αγώνων.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα,  είτε ως προσκεκλημένοι (invited), είτε ως “extra” συμμετοχές, και οι συνοδοί τους, θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής (αποστολή αριθμού διαβατηρίου, κράτηση δωματίων, εξόφληση παραβόλων – κόστους διαμονής, στοιχεία πτήσεων, μεταφορά από αεροδρόμιο κλπ) σύμφωνα με τα οριζόμενα στην προκήρυξη των αγώνων, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 2/9/2022.

Επισημαίνονται τα παρακάτω:

  • η επιλογή και η εξασφάλιση της μετάβασης (πχ κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων, πληρωμές κλπ) γίνεται με ευθύνη των ίδιων των συμμετεχόντων.
  • Η επιλογή ξενοδοχείου ή τύπου δωματίου εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των ξενοδοχείων και δεν μπορεί να εξασφαλιστεί από την Ομοσπονδία
  • Όσοι έχουν ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή τους σε κάποια από τις προαναφερόμενες διοργανώσεις συνιστάται να προχωρήσουν άμεσα στην ολοκλήρωση των διαδικασιών δήλωσης συμμετοχής σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη.

Για πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΕΣΟ (τηλ. 210 9221465, 210 9220972).