ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωταθλητές ο Δημήτρης Μακρίδης και η Ελένη Αποστολίδου στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων – Νεανίδων στην Καβάλα

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Εφήβων – Νεανίδων (μέχρι 18 ετών) που διοργανώθηκαν από 26/4 έως 2/5/2022 στην Καβάλα. Οι αγώνες έγιναν στις ισόγειες αίθουσες του αναπαλαιωμένου ιστορικού κτιρίου της Μεγάλης Λέσχης με συνδιοργανωτές το Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας, την ΕΣΣΑΜΘ, τον Δήμο Καβάλας και τη Δημωφέλεια και συμμετείχαν συνολικά 80 σκακιστές και σκακίστριες από 36 Σωματεία από όλη την Ελλάδα.

Στους Εφήβους πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Μακρίδης (ΕΥΒΟΙΚΗ ΕΣ) με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Στις θέσεις 2 έως 6 ισοβάθμησαν 5 σκακιστές με 6,5 βαθμούς. Μετά την άρση της ισοβαθμίας την 2η θέση πήρε ο Νεοκλής Δριστέλλας (ΕΥΒΟΙΚΗ ΕΣ) και την 3η ο Στέφανος Μαγκαλάκης (ΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ). Στις θέσεις 4η – 6η  ακολούθησαν οι Δημήτρης Στεφάνου,  Ροδόλφος Σταματίου και Χρήστος Κράλλης.

Στις Νεάνιδες πρωταθλήτρια με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες αναδείχθηκε η Ελένη Αποστολίδου (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ). Στην 2η και 3η θέση  ισοβάθμησαν με 6,5 βαθμούς 2 νεανίδες και μετά την άρση της ισοβαθμίας την 2η θέση πήρε η Ασημένια Τσαπάκη (ΟΦΗ) και την 3η η Ιουλία-Αναστασία Καβακοπούλου (ΕΣΟ ΠΑΠΑΦΗ «ΧΡΟΝΙΚΟΝ»).

Τα αναλυτικά αποτελέσματα, οι τελικές βαθμολογίες, φωτογραφικό υλικό και παρτίδες από τα πρωταθλήματα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Σ.Ο. Καβάλας:

https://www.chesskavala.gr/panellinia-atomika-protathlimata-efivon-neanidon-k18/