ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

ΑΘΗΝΑ 18.4.2022 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Αθήνα, 18.4.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Το Δ.Σ. της ΕΣΟ συνεδρίασε στις 17.4.2022, με κυριότερες αποφάσεις τις εξής:

  • Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. που έγινε στις 19.3.22.
  • Σε εκτέλεση της απόφαση του ΔΣ της 19/3/2022 προσκλήθηκε και συμμετέχει ως τακτικό μέλος στη σύνθεση του ΔΣ η κα Παναγιώτα Καραλή.
  • Αποφασίσθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)  η διεξαγωγή του 1ου Πανεπιστημιακού Διαδικτυακού Πρωταθλήματος. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 2 κατηγορίες για φοιτητές και διδακτικό  προσωπικό για άνδρες και γυναίκες χωριστά.
  • Έπειτά από εισήγηση του Εφόρου κ. Χρήστου Πιλάλη, αποφασίσθηκε η διεύρυνση της Επιτροπής Σχολικού Σκακιού με την κα Μαρία Ευαγγελίου και τον κ. Κώστα Γιουβαντσιούδη.
  • Αποφασίσθηκε η καταβολή ποσού 1.250 € / ανά μήνα, για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, στους εκλέκτορες των εθνικών ομάδων Ι. Νικολαϊδη και Β. Κοτρωνιά για παρακολούθηση των αποτελεσμάτων και παρτίδων των μελών των προεθνικών ομάδων  (ανδρών – γυναικών – ελπίδων), κατάθεση προτάσεων για την αγωνιστική τους βελτίωση και για την αγωνιστική προετοιμασία με τους επιλεγμένους σκακιστές – σκακίστριες που θα συμμετάσχουν στην 44η Σκακιστική Ολυμπιάδα.
  • Αποφασίσθηκε, επίσης, ότι το ποσό που θα λάβουν οι αθλητές και αθλήτριες για τη συμμετοχή τους στην 44η Σκακιστική Ολυμπιάδα θα ανέλθει στο ύψος των 1.500 € ανά αθλητή – αθλήτρια.
  • Έγιναν δεκτά τα αιτήματα α) της Κατερίνας Παυλίδου για κάλυψη των εξόδων συμμετοχής της στο Παγκόσμιο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών Rapid – Blitz  2021 στην Πολωνία ως επιβράβευση για την κατάκτηση της 3ης θέσης στην κατηγορία των Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Blitz και της καλής εμφάνισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών  Rapid (ποσό 1.200 €) και β) επιχορήγηση της ΤΕΣΣ Αιγαίου για τα τοπικά ομαδικά πρωταθλήματα και τη συμμετοχή στα εθνικά πρωταθλήματα, με ποσό 1.200 € λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της περιοχής και της δυσκολίας των μετακινήσεων για τις ομάδες.
  • Συγκροτήθηκε Επιτροπή Προμηθειών αποτελούμενη από τους κκ Νίκο Παπανδρέου, Παναγιώτη Παλαιοχωρινό και την κα Μαρία Κουβάτσου.
  • Με εισηγήσεις των εκλεκτόρων Ι. Νικολαΐδη και Β. Κοτρωνιά συγκροτήθηκαν οι προεθνικές ομάδες για το 2022 ως εξής (οι σκακιστές και σκακίστριες αναγράφονται με αλφαβητική σειρά):

       ΠΡΟΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ                             ΠΡΟΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΙΟΥΣΗ
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΑΚΚΑ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΕΛΙΡΗΣ ΙΟΥΛΙΑ ΜΑΚΚΑ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ ΑΡΔΙΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΚΗ
ΘΑΝΟΣ ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΝΙΚΑΣ ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΩΝΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΣΙΒΕΛΕΚΙΔΟΥ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

 

  ΠΡΟΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ

ΑΝΑΤΟΛ ΒΛΑΧΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΡΑΛΛΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΤΡΕΛΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΤΡΙΜΙΤΖΙΟΣ
  • Το ΔΣ ενημερώθηκε για τις προτάσεις συνδιοργάνωσης των παρακάτω πανελλήνιων διοργανώσεων:
  1. Τελική Φάση Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα παίδων – κορασίδων 8-16 ετών.
  2. Τελική Φάση 49ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α΄ εθνικής κατηγορίας 2022
  3. Τελική φάση Πανελλήνιου Ομαδικού Κυπέλλου 2022 (final 8).
  4. Τελική φάση Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων μαθητών – μαθητριών (ατομικά και ομαδικά) 2022.
  • Το ΔΣ εξουσιοδότησε την Οικονομική και την Τεχνική Επιτροπή να πάρουν την τελική απόφαση, αφού συλλέξουν επιπρόσθετα στοιχεία και κάνουν τις απαραίτητες διευκρινίσεις μετά από επικοινωνία με τους υποψήφιους συνδιοργανωτές.
  • Αναφορικά με την διαμαρτυρία του ΣΟ Αθηνών για τη συνάντηση μεταξύ των ομάδων ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ – ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ, στο πλαίσιο του 7ου γύρου του Ομαδικού Πρωταθλήματος Α’ Τοπικής Αττικής 2022, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή της υπόθεσης στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΟ καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για χειραγώγηση του εν λόγω αγώνα από την πλευρά του σωματείου ΣΟ Πετραλώνων.
  • Μετά από σχετικές αιτήσεις απονεμήθηκαν οι παρακάτω εθνικοί τίτλοι: Πούπαλος Νικόλαος (ΥΜ), Σιδηρόπουλος Νικόλαος (ΟΜ) και Λίτσας Ιωάννης (ΟΜ).
  • Εγκρίθηκαν τα αιτήματα των παρακάτω αθλητών – αθλητριών για τη συμμετοχή τους σε διεθνή τουρνουά στο εξωτερικό χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την ΕΣΟ:
  1. Καλογρίδης Αντώνιος στο 2nd Festival di Pasqua a Bassario, στην Ιταλία από 14 έως 18/4/2022.
  2. Ξαξίρης Ευάγγελος στο Central London Congress, στα Λονδίνο από 22 έως 24/4/2022.
  3. Σίσκου Ευαγγελία. Σίσκος Ιωάννης, Ανεμογιάννη Σαββίνα στο Naum Naumovski – Borche, στα Σκόπια από 2 έως 3/4/2022.
  4. Αλεξανδρή Δήμητρα στο 22th Baranya Int. Chess Festival Hotel Castello Siklos, στην Ουγγαρία από 24 έως 27/3/2022.