ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

ΑΘΗΝΑ 22.3.2022 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Αθήνα, 22.3.2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

  • Με την παρουσία 33 εκπροσώπων σωματείων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19/3/2022 η Γενική Συνέλευση των σωματείων της ΕΣΟ, κατά την οποία εγκρίθηκαν με 29 ψήφους υπέρ, 2 λευκά, 1 κατά και 1 αποχή, ο Διοικητικός, ο Οικονομικός – Ταμειακός Απολογισμός, ο Ειδικός Απολογισμός για το διάστημα 1/3-31/12/2021 και ο Ισολογισμός έτους 2021. Διαβάστηκε η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και το ΔΣ απαλλάχθηκε από κάθε ευθύνη. Σημειώνεται ό,τι η αρνητική ψήφος επί των παραπάνω, αιτιολογήθηκε ότι αφορά στην οικονομική πολιτική που εφάρμοσε η ΕΣΟ και όχι στην ταμειακή διαχείριση για την οποία δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα.
  • Η Γενική Συνέλευση, έπειτα από εισήγηση του ΔΣ, συζήτησε και αποφάσισε την τροποποίηση του Καταστατικού της ΕΣΟ που θα υποβληθεί στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο για έγκριση.
  • Η Γενική Συνέλευση έκανε δεκτό το αίτημα του σωματείου Πανελλήνια Ένωση Τυφλών Αθλητών για επανεγγραφή στη δύναμη της ΕΣΟ, καθώς και το αίτημα του σωματείου ΣΣ Πετρούπολης Άναξ για διαγραφή του από το μητρώο σωματείων της ΕΣΟ.

Ακολούθησε συνεδρίαση του ΔΣ με κυριότερες αποφάσεις τις εξής:

  • Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά των συνεδριάσεων που έγιναν στις 28.2.21 και στις 4.3.2022.
  • Καθώς υπάρχει κώλυμα από τον ισχύοντα αθλητικό νόμο και τις διατάξεις του Καταστατικού της ΕΣΟ, το ΔΣ διαπίστωσε ότι η κα Άννα Μαρία Μπότσαρη δεν μπορεί να έχει την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ. Για την πλήρωση της κενής πλέον θέσης στο ΔΣ, αποφασίσθηκε να προσκληθεί η κατά σειρά εκλογής κα Παναγιώτα (Τάνια) Καραλή.
  • Αποφασίσθηκε η επιλογή του κ. Χρήστου Πιλάλη για την θέση του Εφόρου Σχολικού Σκακιού.
  • Αποφασίσθηκε να σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας επικαιροποιημένη η πρόταση της ΕΣΟ για την ένταξη του σκακιού στο πρωϊνό σχολικό πρόγραμμα με βάση και τον πρόσφατο νόμο (4807/2021) περί εργαστηρίων δεξιοτήτων στα σχολεία.
  • Έγινε αποδεκτή η πρόταση της Επιτροπής Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΑΤΕ) περί υπογραφής μνημονίου συνεργασίας με την ΕΣΟ.
  • Αναφορικά με την διεξαγωγή της τελικής φάσης των πανελλήνιων πρωταθλημάτων μαθητών – μαθητριών και δεδομένου ότι είναι πλέον ανέφικτη η διοργάνωση των αγώνων στις αρχικές ημερομηνίες (16-18/4/2022), αποφασίσθηκε η χρονική μετάθεσή τους κατά προτίμηση στο διάστημα από 11 έως 13/6/2022 (αργία Αγίου Πνεύματος). Εναλλακτικά και αν υπάρχουν προτάσεις η τελική φάση θα μπορούσε να διεξαχθεί εντός του Μαΐου. Αποφασίσθηκε επίσης να ενημερωθούν οι Ενώσεις και Τ. Επιτροπές ότι πρέπει να ολοκληρώσουν έγκαιρα τα προκριματικά πρωταθλήματα της περιοχής τους. Οι σχετικές λεπτομέρειες θα ρυθμιστούν με τη σχετική προκήρυξη που θα εκδοθεί μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συνδιοργάνωση των αγώνων.
  • Μετά από αίτημα των συνδιοργανωτών, αποφασίσθηκε η μικρή χρονική μετάθεση της τελικής φάσης των Πανελλήνιων Ατομικών Πρωταθλημάτων Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών μέχρι 20 ετών, που θα διεξαχθούν στα Τρίκαλα, στο χρονικό διάστημα από 22 έως 28/8/2022.
  • Εγκρίθηκαν τα αιτήματα των αθλητών για τη συμμετοχή τους σε διεθνή τουρνουά στο εξωτερικό χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την ΕΣΟ:
  1. Ανεμογιάννη Σαββίνα στο τουρνουά MSU “G.R.Derzhavin” στην πόλη Bitola στην Β. Μακεδονία από 19/3 έως 20/3.
  2. Πούπαλος Νικόλαος στα τουρνουά ΙΜ ΜΙΧ και 2nd Festival Primmavera στην Cattolica της Ιταλίας από 10/3 έως 20/3.
  3. Κελίρης Ανδρέας, Γιαννουλάκης Λάμπρος, Χαλκιάς Στέλιος, Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος, Κοτσίνης Αλέξανδρος, Λουκόπουλος Παναγιώτης-Αθανάσιος και Καλογερής Γιάννης στο Πανευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα 2022 στη Σλοβενία από 26/3 έως 7/4/2022.
  4. Ιωαννίδης Ευγένιος,  Γκαβαρδίνας Αντώνιος και Γκαβαρδίνας Χρήστος-Κωνσταντίνος στο τουρνουά 1st Grandiscacchi Cattolica International στην Ιταλία από 1– 8/3/2022.
  5. Μαστροβασίλης Δημήτριος στο 5th Masters & 2nd Sharjah Challengers International Chess Championships 2022 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από 20-30/5/2022.
  6. Παυλίδου Αικατερίνη στο 7° Championnat de parties rapides de la Francophonie, στη Λυών της Γαλλίας από 19 έως  20/3/2022.
  • Το ΔΣ, σύμφωνα με το άρθρο 5.7 αποφάσισε την ένταξη του Θάνου Μαστροβασίλη στην ισχύουσα Προεθνική Ανδρών, ο οποίος θα έχει και την ιδιότητα του εκπροσώπου των αθλητών της.
  • Τις αθλήτριες της Προεθνικής Γυναικών θα εκπροσωπεί η αθλήτρια Αναστασία Αβραμίδου.
  • Αποφασίσθηκε η συμμετοχή του Προέδρου της ΕΣΟ κ. Ευσταθόπουλου στο Συνέδριο με θέμα: «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού», 8-10/4/2022 στην Πάτρα και η δημιουργία περιπτέρου με τη συνεργασία των τοπικών σωματείων.