Uncategorized

48ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής κατηγορίας – Final 4 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Πρωταθλήτρια Ελλάδας ανακηρύχθηκε η ομάδα του Φυσιολάτρη Νίκαιας στο Final 4 του 48ου Πανελληνίου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής κατηγορίας  που διεξήχθη στο ξενοδοχείο Metropol στη Λάρισα το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Νοεμβρίου 2021.

Συνδιοργανωτής των αγώνων ήταν ο Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων .

Στο Final 4 συμμετείχαν οι 4 ομάδες που κατάκτησαν τις 2 πρώτες θέσεις στο Νότιο και στον Βόρειο Όμιλο του 48ου Πανελληνίου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής κατηγορίας που διεξήχθη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Στον 1ο γύρο (ημιτελικά), στην 1η συνάντηση η ομάδα του Φυσιολάτρη επικράτησε με σκορ 6 – 4 του ΣΟ Καβάλας και προκρίθηκε στον τελικό.

Στη 2η συνάντηση η Ευβοϊκή ΕΣ  αναδείχθηκε ισόπαλη (5-5) με την ΣΑ Συκεών Νεάπολης. Η Ευβοϊκή ΕΣ  προκρίθηκε στον τελικό μετά από μπαράζ (αγώνες rapid) αφού νίκησε τη ΣΑ Συκεών με σκορ 5,5 – 4,5.

Στο τελικό η ομάδα του Φυσιολάτρη Νίκαιας νίκησε με σκορ 6-4 την Ευβοϊκή ΕΣ και κατάκτησε την 1η θέση στο πρωτάθλημα, ενώ στο μικρό τελικό ο ΣΟ Καβάλας επικράτησε στον αγώνα μπαράζ  της ΣΑ Συκεών Νεάπολης με σκορ 6-4 (ο κανονικός αγώνας είχε λήξει ισόπαλος).

Οι αγώνες μεταδόθηκαν διαδικτυακά από την ιστοσελίδα chess24.com και έγινε ζωντανός σχολιασμός των παρτίδων στο twitch.com/papasionates.

Όλα τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα

http://chess-results.com/tnr587838.aspx?lan=1