ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

ΑΘΗΝΑ 11.10.2021 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Αθήνα, 11.10.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Το ΔΣ της ΕΣΟ συνεδρίασε στις 03.10.2021, με κυριότερες αποφάσεις τις εξής:

  1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά της 5ης Συνεδρίασης του ΔΣ που έγινε στις 19.07.2021.
  1. Εγκρίθηκαν τα αιτήματα των παρακάτω σωματείων για εγγραφή στην ΕΣΟ:
      • Σκακιστικός Όμιλος Ιωνίας Θεσσαλονίκης
      • Σκακιστική Λέσχη Φαρσάλων
      • Σκακιστικός Όμιλος Κοζάνης Αετοί
  1. Συγκροτήθηκε η Κ.Ε.Δ. της ΕΣΟ μετά από ψηφοφορία, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαιτησίας και το Καταστατικό της Ομοσπονδίας. Οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τους περισσότερους ψήφους, εξασφάλισαν την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/5 και εκλέχθηκαν στην Κ.Ε.Δ. είναι οι εξής: (κατά φθίνουσα σειρά ψήφων): Μιχάλης Πρεβενιός (ΔΔ), Μάκης Γεροντόπουλος (ΔΔ), Έφη Ανδρικοπούλου (ΔΔ), Μιχάλης Κεραμιώτης (ΔΔ), και Χρήστος Κοντογιάννης (ΔΔ). Πρόεδρος ορίσθηκε ο Μιχάλης Πρεβενιός.
  1. Αποφασίσθηκε η συγκρότηση και λειτουργία Επιτροπής Κοινωνικού Σκακιού αποτελούμενη από τους κκ.:Χρήστο Πιλάλη, Γιάννη Αντωνιάδη, Ηλία Μάστορα, Νίκο Παπανδρέου, Νίκο Καλέση, Γιώργο Νικολόπουλο, και την κα. Βασιλική Καρβούνη.
  1. Συζητήθηκε αναλυτικά η τροποποίηση του Κανονισμού Εγγραφών – Μεταγραφών και κατά πλειοψηφία, ως προς ορισμένα άρθρα, εγκρίθηκε το σχέδιο που θα σταλεί εντός των ημερών στα σωματεία ενόψει της επικείμενης Γ.Σ. της Ομοσπονδίας στις 21 ή 23/10/2021. Με την παραλαβή του σχεδίου τα σωματεία παρακαλούνται να στείλουν τις παρατηρήσεις τους στην γραμματεία της ΕΣΟ (info@chessfed.gr).
  1. Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2022, που επίσης θα συζητηθεί στην επικείμενη Γ.Σ.  Για να τον δείτε πατήστε εδώ.
  1. Εξουσιοδοτήθηκε η Τεχνική Επιτροπή της ΕΣΟ να αξιολογήσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν για τη διοργάνωση των προσεχών πανελλήνιων διοργανώσεων του αγωνιστικού προγράμματος για το 2021, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ: https://www.chessfed.gr/archives/10433 και να αποφασίσει στη συνέχεια την ανάθεσή τους στους ενδιαφερόμενους συνδιοργανωτές.
  1. Ορίσθηκαν, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των εκλεκτόρων: GM Ι. Νικολαίδη και GM Θ.Μαστροβασίλη, οι συνθέσεις των Εθνικών ομάδων Ανδρών – Γυναικών για το Ευρωπαϊκό Ομαδικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Σλοβενία από 11 έως 22/11/2021, και έχουν ως εξής (τα μέλη των ομάδων αναγράφονται με αλφαβητική σειρά):
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ (ΟΠΕΝ) ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ανδρέας Κελίρης Αναστασία Αβραμίδου
Σταμάτης Κούρκουλος-Αρδίτης Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη
Δημήτρης Μαστροβασίλης Κατερίνα Παυλίδου
Χρήστος Μπανίκας Ευγενία Τσιβελεκίδου
Αντώνης Παυλίδης Σταυρούλα Τσολακίδου

Αρχηγός αποστολής ορίσθηκε ο Έφορος Εθνικών Ομάδων Αργύρης Κυθαρίδης.

  1. Εγκρίθηκαν τα παρακάτω αιτήματα των αθλητών για την συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά στο εξωτερικό χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την ΕΣΟ :
  • Αικατερίνη Παυλίδου στο Pardubice Chess Open A στην Τσεχία από 23/07 έως 31/07/2021.
  • Νικόλαος Σπυράτος στο 19th Spilimbergo chess open στην Ιταλία από 9-15/8/2021.
  • Στέφανος Βαρδάκας, Σοφία Βαρδάκα, Γρηγόρης Βαρδάκας, Δημήτρης Αλεξάκης στο Primosko open 2021 στη Βουλγαρία από 13 έως 21/9/2021
  • Αναστάσιος Παυλίδης, Αικατερίνη Παυλίδου,  Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος, Κωνσταντίνος Μουρούτης, Ανδρέας Νικομάνης, Σπύρος Νταλαμπίρας στο 31ο Πρωτάθλημα του ”NATO” που θα διεξαχθεί στo Blankenberge του Βελγίου από 11 έως 15 Οκτωβρίου 2021.
  • Δημήτρης Αλεξάκης, Γιώργος Αλεξάκης, Γρηγόρης Βαρδάκας, Γιάννης Κούτλας, Παύλος Παυλίδης, Ευγένιος Ιωαννίδης στο Junior U21 Round Table open στο Plovdiv στη Βουλγαρία από 26/9 έως 3/10/2021.
  • Σπύρος Ναούμ στο Guimaraes Chess Open 2021 στο Guimaraes της Πορτογαλίας από 24 έως 29/8/2021.
  1. Οι αποφάσεις για τα οικονομικά θέματα αναρτώνται στο πρόγραμμα «Διαύγεια»