ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρχισε το 48ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Ελλάδας

Με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία – και τήρηση των υγειονομικών κανόνων της ΓΓΑ – άρχισε την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, στην αίθουσα “Νύμφες” του ξενοδοχείου “Novotel” (Μιχ. Βόδα 4, Αθήνα) το 48ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Ελλάδας.

Στους αγώνες του Νότιου Ομίλου (θα ακολουθήσουν οι αγώνες του Βορείου Ομίλου, στη Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο και η τελική φάση του “Final Four”) συμμετέχουν 14 ομάδες και αναμένεται να αγωνιστούν περισσότεροι από 170 σκακιστές και σκακίστριες.

Στην Τελετή Έναρξης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης Χάρης Μαμουλάκης, ο Πρόεδρος της ΕΣΟ Στάθης Ευσταθόπουλος, ο πρ. Πρόεδρος της ΕΣΟ Γιώργος Μακρόπουλος, μέλη του ΔΣ της ΕΣΟ, εκπρόσωποι του ξενοδοχείου “Novotel” που φιλοξενεί τους αγώνες και οι αρχηγοί των ομάδων που συμμετέχουν.

Επίσης, διαβάστηκε χαιρετισμός του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Επικεφαλής διαιτητής είναι η Κλεοπάτρα Χαλβατζόγλου, βοηθός επικεφαλής ο Λεωνίδας Σιδηρόπουλος.

Οι αγώνες μεταδίδονται απευθείας στο Internet, μέσω της πλατφόρμας chess24 [στην ηλ/κή διεύθυνση https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/greek-team-championship-2021/ ] και της πλατφόρμας lichess [στην ηλ/κή διεύθυνση https://lichess.org/broadcast/greek-team-championship-south-group/ ]

Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στη σελίδα του chess-results:

https://chess-results.com/tnr577022.aspx?lan=1&art=32

Για να διαβάσετε το πλήρες Δελτίο Τύπου με τα αναλυτικά αποτελέσματα και ενδιαφέρουσες παρτίδες του 1ου γύρου πατήστε εδώ.