ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 2021

48ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2020-2021 ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ – ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 7-12/9/2021 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Αριθ. Πρωτ. 13078/05  – 09 – 2021

48ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2020-2021

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ – ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

7-12/9/2021

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

  1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η Διεύθυνση των Αγώνων ανατίθεται σε τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Χρήστο Γκορίτσα (Επίτιμο Πρόεδρο ΕΣΟ), Γιώργο Μακρόπουλο (Αντιπρόεδρο ΕΣΟ), και Σπύρο Ιλαντζή (Ταμία ΕΣΟ) σύμφωνα με το άρθρο 1.21 του Κανονισμού Αγώνων.

 

  1. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Επικεφαλής Διαιτητής ορίσθηκε από την ΚΕΔ (αρ.πρωτ. 21/1-9-2021) η ΙΑ Κα Κλεοπάτρα Χαλβατζόγλου με Βοηθό Επικεφαλής τον  FA κ. Λεωνίδα Σιδηρόπουλο.

 

  1. ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ

Ορίζεται ως ιατρός αγώνων ο κ. Γιώργος Παναγόπουλος, τηλ. 6948808604.

 

  1. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ

Μετά την οριστικοποίηση των δηλώσεων συμμετοχής των σωματείων, οι ομάδες είναι 14 και η αρχική σειρά κατάταξής των διαμορφώνεται ως εξής:

 

 

Αρχική κατάταξη Ομάδα
   
1 ΕΟΑΟ «Φυσιολάτρης» Νίκαιας
2 ΑΜΕΣ Νέας Ερυθραίας
3 ΣΚ. Επικοινωνία Ηρακλείου Αττικής
4 ΑΟ Πεύκης
5 ΣΟ Ηρακλείου
6 Πειραϊκός ΟΣ
7 ΑΟ «Ζήνων» Γλυφάδας
8 Ευβοϊκή ΕΣ
9 ΟΦΗ
10 ΣΟ Καλλιθέας
11 Πανελλήνιος ΓΣ
12 ΣΟ Ικαρίας
13 ΑΣ Παπάγου
14 ΑΟ Κηφισιάς

 

Υποβιβάζονται από την Α’ Εθνική (και θα αγωνιστούν στους αντίστοιχους ΠΟΑ όπου υπάγονται γεωγραφικά, με δυνατότητα πάντως να αγωνισθούν ξανά το 2022 στην Α Εθνική, εφόσον κερδίσουν το δικαίωμα πρόκρισης) οι 4 τελευταίες ομάδες της κατάταξης του Νοτίου Ομίλου (11η ως 14η).

Στην Α’ Εθνική θα παραμείνουν 20 ομάδες, από το Νότιο και τον Βόρειο Όμιλο. Αν οι συνολικές συμμετοχές είναι μειωμένες, το ΔΣ της ΕΣΟ θα προβεί στις αναγκαίες προσαρμογές, με τήρηση και της αναλογικότητας μεταξύ των δυο ομίλων.

Οι συνθέσεις των ομάδων θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική φόρμα, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει το άρθρο 6.3 της προκήρυξης.

Οι κληρώσεις και τα αποτελέσματα των συναντήσεων  θα αναρτώνται και στην ιστοσελίδα των chess – results : http://chess-results.com/tnr577022.aspx?lan=1)

Οι αγώνες θα μεταδίδονται live μέσω της πλατφόρμας twitch και της πλατφόρμας chess24.

Καθημερινά θα εκδίδεται δελτίο τύπου, που θα δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ, www.chessfed.gr

  1. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ

Σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19 της ΓΓΑ, αναφορικά με τον υποχρεωτικό έλεγχο (testing) προβλέπονται τα εξής:

Ο προληπτικός έλεγχος για τους αγώνες μπορεί να είναι μοριακός (RT-PCR) έως 72 ώρες πριν

ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) έως 48 ώρες πριν τους αγώνες. Συστήνεται το άμεσο τεστ αντιγόνου να γίνεται την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα.

  • Τα  PCR tests για αγώνες, ισχύουν για έως και 72 ώρες. Κατόπιν, προκειμένου για συμμετοχή σε αγώνα θα πρέπει η διαδικασία ελέγχου covid 19 να επαναληφθεί.
  • Τα rapid tests για αγώνες, ισχύουν για έως και 48 ώρες. Κατόπιν, προκειμένου για συμμετοχή σε αγώνα θα πρέπει η διαδικασία ελέγχου covid 19 να επαναληφθεί.
  • Τα self tests για αγώνες ισχύουν για έως 24 ώρες. Κατόπιν προκειμένου για συμμετοχή σε αγώνα θα πρέπει η διαδικασία ελέγχου covid 19 να επαναληφθεί.

Από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου COVID-19, εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

Για αθλητές έως 15 ετών (γεννημένοι από την 1/1/2006 και μετά), εκτός από τη διενέργεια εργαστηριακών τεστ (PCR και rapid), παρέχεται και η δυνατότητα διεξαγωγής self test, παρουσία του υπεύθυνου CΟVID19 της ομάδας, την ημέρα του αγώνα. Κατόπιν, υποβάλλεται η σχετική κατάσταση όσων έχουν αρνητικό αποτέλεσμα και μπορούν να αγωνισθούν, από τον υπεύθυνο COVID19 της ομάδας.

Θετικό αποτέλεσμα στο self test πρέπει να επιβεβαιώνεται από αντίστοιχο εργαστηριακό τεστ (PCR ή Rapid) και έως ότου γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου ο αθλητής δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε αγώνες.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, για τον έλεγχο των πιστοποιητικών (εμβολιασμού ή νόησης) ή των βεβαιώσεων PCR test, rapid test ή self test, των συμμετεχόντων θα τηρείται η ακόλουθη διαδικασία:

  • Όλες οι ομάδες καταθέτουν τη σύνθεση με την οποία θα αγωνιστούν στον συγκεκριμένο γύρο σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρα 6.3 της αρχικής προκήρυξης (Αριθ. Πρωτ. 13004/28-07-2021).
  • Μετά τον έλεγχο από τους αρμόδιους διαιτητές, κοινοποιούνται οι συνθέσεις στις ομάδες και ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα των αγώνων.
  • Το αργότερο μέχρι 45 λεπτά πριν την έναρξη του κάθε γύρου (στις 15:45 για τους απογευματινούς γύρους, στις 16:45 για τον απογευματινό γύρο της 8ης Σεπτεμβρίου και στις 8:45 για τους πρωινούς), ο υπεύθυνος covid κάθε σωματείου καταθέτει (σε έντυπη μορφή στον διαιτητή της συνάντησης ή σε ηλεκτρονική μορφή, στο e-mail ilandzis.s@gmail.com), για έλεγχο από τον ορισμένο διαιτητή της συνάντησης το σύνολο των πιστοποιητικών (εμβολιασμού ή νόσησης) ή των βεβαιώσεων PCR test, rapid test ή self test των δηλωμένων σκακιστών σύμφωνα με τη δημοσιευμένη σύνθεση της ομάδας για το συγκεκριμένο γύρο.
  • Με την ολοκλήρωση του προαναφερόμενου ελέγχου διεξάγεται ο έλεγχος των συνθέσεων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 6.4 της προκήρυξης των αγώνων.

Σε περίπτωση θετικού self test ή εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων  συμβατών με τη λοίμωξη covid-19 (πυρετός, βήχας, μυαλγίες, αίσθημα κόπωσης), από κάποιον παίκτη-παίκτρια μετά την κατάθεση της σύνθεσης, θα δίνεται η δυνατότητα αντικατάστασής του/της μέχρι 1 ώρα πριν την έναρξη του γύρου (κατόπιν κατάθεσης σχετικής ιατρικής βεβαίωσης), αλλιώς η ομάδα θα αγωνίζεται με κενή σκακιέρα.

  1. ΓΕΝΙΚΑ

Ισχύει η αρχική προκήρυξη  των αγώνων (Αριθ. Πρωτ. 13004/28-07-2021) ως προς τα άρθρα που δεν διαφοροποιούνται.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΡΡΑΣ