ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις «Ίκαρος 2021»

Η παράδοση συνεχίζεται για 44η χρονιά στην Ικαρία με τη διοργάνωση του διεθνούς τουρνουά «Ίκαρος 2021» (Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου, 10-18 Ιουλίου).

Κάποτε η συνέχεια ήταν αυτονόητη. Τώρα, στη διετία της πανδημίας, η διοργάνωση μαζικών αγώνων αποτελεί έναν μικρό άθλο! Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, θα τηρηθεί με σχολαστικότητα το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, καθώς και τυχόν νεότερες οδηγίες υγειονομικών. Υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τον μετρ και Αρχίατρο Θωμά Μίχο για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη.

Ο αριθμός των συμμετοχών, έχει ήδη ξεπεράσει τον περσινό και αναμένεται να πλησιάσει τον αριθμό των προ Covid-19 χρόνων. Αυξημένο ενδιαφέρον παρατηρείται φέτος από πλευράς μεγάλων μετρ. Ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους έξι παίκτες με τον υψηλότερο σκακιστικό τίτλο: Μπάσο (Ιταλία, 2550), Ριτσαγκόβ (Ρωσία, 2545), Χαριτόνοβ (Ρωσία, 2543), Βάρμερνταμ (Ολλανδία, 2535), Ντέιβιντ (Ιταλία, 2527) και ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Καπνίσης (2478). Θα δοθεί η δυνατότητα σε νεαρούς κυρίως σκακιστές, όπως ο 16χρονος Κράλλης (2442) και ο 20χρονος Βέλγος Μίρεβουτ (2384) να σημειώσουν νόρμες.

Στο παραδοσιακό τουρνουά της Ικαρίας ενσωματώθηκαν το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αιγαίου, τα Νεανικά Αιγαίου και το Διασυλλογικό Κύπελλο Αιγαιοπελαγίτικης Φιλίας. Τους αγώνες διοργανώνουν ο Δήμος Ικαρίας και ο Σ.Ο. Ικαρίας με χορηγούς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες  Blue Star Ferries (20% έως 40% έκπτωση σε επιβάτες και οχήματα) και Dodekanisos Seaways (δωρεάν εισιτήρια σε σκακιστές από τα λιμάνια των Δωδεκανήσων).

Τεχνική στήριξη και υλικό παρέχει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, ενώ τοπικά σωματεία, όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ι. Μελάς», θα συμβάλουν στην επιτυχία των παράλληλων εκδηλώσεων, οι οποίες φέτος έχουν εμπλουτιστεί με ατομικούς και ομαδικούς αγώνες ράπιντ και μπλιτς, με επιδείξεις σιμουλτανέ, με τουρνουά μπλάιντ, με διαγωνισμό λύσης σκακιστικών προβλημάτων και άλλες δράσεις σε εσωτερικούς ή σε υπαίθριους χώρους. Αναλυτική προκήρυξη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://ikariachess.blogspot.com/. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6988005081 (κ. Λεμονιά Αβαγιάννη), ηλ. ταχυδρομείο: ikaroschess2021@gmail.com.