ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

ΑΘΗΝΑ 19.05.2021 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Αθήνα, 19.05.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας συνεδρίασε διαδικτυακά στις 16/5/2021 και οι κυριότερες αποφάσεις έχουν ως εξής:

1. Διαβάστηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. της 18.04.2021. Διατυπώθηκαν επιμέρους παρατηρήσεις οι οποίες θα συμπεριληφθούν στα πρακτικά της συνεδρίασης της 16/5/2021. Με δεδομένα τα παραπάνω επικυρώθηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. της 18.04.2021.

2. Ο κ.  Ιλαντζής Σπύρος , ταμίας της ΕΣΟ, ορίστηκε τεχνικός ασφαλείας.

3. Στην επιτροπή ισοτιμιών της ΓΓΑ εκπρόσωποι της ΕΣΟ ορίστηκαν: o κ. Γιώργος Μακρόπουλος (Αντιπρόεδρος ΕΣΟ) με αναπληρωτή τον κ. Γεώργιο Γεωργιάδη (εκπρόσωπος του σωματείου ΣΟ Χαλανδρίου).

4. Εγκρίθηκε το αγωνιστικό υγειονομικό πρωτόκολλο και το αντίστοιχο προπονητικό τα οποία ήδη έχουν σταλεί στη ΓΓΑ για έγκριση.

5. Εγκρίθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΣΟ του 2021, όπως έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Για τις παρακάτω διοργανώσεις αποφασίστηκαν τα εξής:

  • τα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα εφήβων – νεανίδων μέχρι 18 ετών θα διεξαχθούν στα Χανιά με συν-διοργανωτή τη ΣΑ Χανίων στο χρονικό διάστημα από 15 έως 21 Ιουλίου 2021.
  • Τα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα νέων ανδρών – νέων γυναικών μέχρι 20 ετών θα διεξαχθούν στα Τρίκαλα, από 23 έως 29 Αυγούστου 2021,  με συν-διοργανωτή τη ΣΚ Τρικάλων

Για τη συν-διοργάνωση της τελικής φάσης των παρακάτω διοργανώσεων:

  • πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα παίδων – κορασίδων 8-16 ετών (30/8-5/9/2021),
  • πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα Α΄ εθνικής (7-12/9/2021)

αποφασίστηκε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους το αργότερο μέχρι τις 10/6/2021. Διευκρινίζεται ότι οι προτάσεις μπορούν να αφορούν διαφορετικές ημερομηνίες από αυτές που προβλέπονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα, για διοργάνωση των αγώνων νωρίτερα εντός του Αυγούστου. Ειδικά για την τελική φάση των πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων παίδων – κορασίδων μέχρι 16 ετών μπορούν να κατατεθούν και μεμονωμένες προτάσεις. Το ΔΣ θα συνεδριάσει στις 13/6 και θα αποφασίσει επί των προτάσεων.

Όσοι ενδιαφέρονται να συν-διοργανώσουν την τελική φάση κάποιας άλλης πανελλήνιας διοργάνωσης παρακαλούνται να στείλουν τις προτάσεις τους στην ΕΣΟ σε εύλογο χρονικό διάστημα.

6. Σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ από 18.04.2021 και σχετικές εισηγήσεις των εκλεκτόρων: Γιάννη Νικολαϊδη και Θάνου Μαστροβασίλη, συμπληρώθηκαν οι Προεθνικές Ομάδες Ανδρών και Γυναικών για το 2021 ως εξής :

ΠΡΟΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ ΠΡΟΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΜΠΑΝΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΚΗ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ
ΧΑΛΚΙΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΚΚΑ ΙΟΥΛΙΑ
ΚΕΛΙΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΒΕΛΕΚΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ ΑΡΔΙΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΥΒΑΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΙΔΗ ΑΜΑΛΙΑ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΕΡΕΦΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΚΡΑΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΒΛΑΧΟΣ ΑΝΑΤΩΛ ΜΑΚΚΑ ΕΥΑΝΘΙΑ
ΜΗΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΙΟΥΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΑΚΗ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

7. Μετά από εισήγηση του εκλέκτορα Ι. Νικολαϊδη αποφασίσθηκε η διεξαγωγή υβριδικού προκριματικού τουρνουά για τον καθορισμό της 1 απευθείας πρόκρισης για το FIDE world cup.

8. Εγκρίθηκε η διεξαγωγή μηναίων θεματικών διαδικτυακών τουρνουά με ελεύθερη συμμετοχή. Το πρόγραμμα μπορεί να ξεκινήσει από τον Ιούνιο 2021 με πρώτο εισηγητή τον GM Στράτο Γρίβα που απέστειλε σχετική πρόταση. Για κάθε θεματικό τουρνουά θα εκδίδεται αναλυτική προκήρυξη και ο υπεύθυνος εισηγητής θα κάνει σύντομη παρουσίαση του ανοίγματος (κατά προτίμηση με τη μορφή διαδικτυακής διάλεξης) όπου θα παρουσιάζονται στους συμμετέχοντες τα κύρια σχέδια και τρόποι παιχνιδιού της κάθε θέσης/ανοίγματος και θα δίνεται η δυνατότητα για ερωτήσεις. Έπειτα από κάθε τουρνουά θα εκδίδεται bulletin με σύντομη ανάλυση επιλεγμένων παρτίδων. Αποφασίσθηκε να γίνει ανοιχτή πρόσκληση για όσους εισηγητές διαθέτουν τα προσόντα και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και να συνεργαστούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

9. Εγκρίθηκε η συμμετοχή 2 ταλαντούχων νεαρών σκακιστών (ενός αγοριού  και ενός κοριτσιού από 8 έως 16 ετών) στο προπονητικό πρόγραμμα FIDE Chessable Academy που διοργανώνει η FIDE. Η επιλογή θα γίνει μετά από εισήγηση των εκλεκτόρων Ι. Νικολαϊδη και Θ. Μαστροβασίλη.

10. Εγκρίθηκε η συμμετοχή στο 1ο διαδικτυακό ομαδικό πρωτάθλημα της Σκακιστικής Ένωσης Φραγκοφώνων (AIDEF). Η επιλογή για τη στελέχωση της ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας θα γίνει μετά από εισήγηση των εκλεκτόρων Ι. Νικολαϊδη και Θ. Μαστροβασίλη.